Dette indhold er sponsoreret

 

I dag er det blevet meget almindeligt at indrette sit hjem med møbler, der bærer præg af et mere rustikt look. Det rustikke kan både komme til udtryk ved møbler af naturtræ, hjemmelavede møbler eller møbler af unikke designs som eksempelvis pallesofaer, sofaborde og spiseborde af kabeltromler eller vinhylder lavet af paller eller tønder. Der er mange muligheder, og den rustikke indretning er med god grund kommet for at blive, ikke kun for synets skyld men også af bæredygtighedsårsager og genanvendelsesmulighederne, der kan give os lidt bedre samvittighed, når vi køber møbler.

 

Sådan indretter du rustikt med stil

Du behøver ikke nødvendigvis fylde hjemmet ud med rustikke møbler for at have en rustik indretning. Du kan eksempelvis udvælge ét område af din stue, der gerne må bære præg af den rustikke indretning, eller du kan vælge, at alle stuens eller soveværelsets møbler skal være af et mere rustikt look. Hvis du er til gør-det-selv, kan du eksempelvis bygge et hjemmelavet sofaområde med en pallesofa med tilhørende chaiselong, et sofabord bestående af en kabeltromle og et par svævende hylder af naturtræ. Hvis møblerne laves og behandles ordentligt, kan det skabe en rustik indretning med stil. Hvis du ikke er til gør-det-selv kan man i stedet gå til en af de rigtig mange forhandlere, der sælger håndlavede og rustikke møbler. Nogle af forhandlerne kan endda designe møblet præcis, som du ønsker det, så det både størrelsesmæssigt og stilmæssigt passer ind i dit hjem. Det er også lidt mere spændende med møbler, som ingen andre har, og som er skræddersyet til dig.

 

Bæredygtighed frem for alt

Den rustikke indretning bæger ofte præg af et valg af materialer, der er genanvendelige. Det gør både, at produktionen af møblerne ikke har en lige så høj grad af forurening, som hvis du købte designermøbler, og ofte kan møblerne endnu engang genanvendes, når du engang i fremtiden skal skifte møblerne ud igen. Derudover kan disse møbler også ofte holde sig i mange flere år, så når du engang vil skifte dem ud med nogle andre, kan du endda med høj sandsynlighed sælge dem videre til en ny ejer, der ligeledes får glæde af møblerne i mange år i fremtiden. I dag har vi fokus på bæredygtighed mere end nogensinde før, så derfor kan vi også ligeså godt indtænke miljø og bæredygtighed i vores boligindretning.