Ejer du lægepraksis og overvejer efterhånden, at det er tid til, at den skal videre til nye hænder? Det kan være, du har øjne på nye eventyr, hvor du får lov at opleve helt nyt ting, eller måske det faktisk er en pension, der begynder at kalde. Uanset hvad, så er det vigtigt, at overdragelsen af praksissen foregår efter de foreskrevne regler – det nytter ikke noget, hvis man pludselig står i en situation, hvor der er papirer, der ikke er styr på.

Af samme årsag kan det godt betale sig, hvis man vælger at få hjælp fra en advokat. Advokater med speciale i netop overdragelse af lægepraksis kan hjælpe jer, så I ved, at det hele er foregået ordentligt. Der er mange ting, der er en del af det, akkurat som det gælder i de fleste erhverv.

I skal først og fremmest have udarbejdet en form for kontrakt, hvor alt det juridiske er skrevet ned, men det kan også være, I har behov for hjælp til blandt andet at få vurderet økonomien i lægepraksissen, eller måske der er behov for at se på de skattemæssige forhold, når overdragelsen skal finde sted. Hvis I vil kigge nærmere på advokat til køb og salg af lægepraksis, kan I se meget mere her.

Fuldstændig overdragelse eller opdeling af praksissen?

Det kan tænkes, at du ikke er klar på at opgive praksissen helt. En fuldstændig overdragelse sker ofte, men noget andet, der også kan gøres, er en opdeling af praksissen. Det gælder for eksempel, hvis I gerne vil have en ny mand med ind at stå som ejer af lægepraksissen sammen med dig. Der kan være mange årsager til det, men det kan både være noget, I gør med økonomi for øje eller noget, I gør for at fremtidssikre klinikken.

Det er rart at vide, at de advokater, der er involveret i jeres overdragelse eller opdeling af lægeklinikken, har fuldstændig styr på det, der indgår i en sådan overdragelse. Selvom advokatfirmaet ligger i Herning, kan I få hjælp og rådgivning i hele landet. Det betyder, at I kan vælge efter specialisering og kvalitet frem for at være afhængige af at vælge en advokat, der ligger geografisk tæt på jer.

Advokathjælp til andre foretagender

Det er naturligvis ikke kun dig, der står og skal overdrage en lægepraksis, der kan få behov for advokathjælp – det er noget, der kan være brug for i mange sammenhænge, både for erhvervsdrivende men også i det private. Advokathjælp i det private kan være nødvendigt til alt fra familieret til mindre sager, hvor der er noget, I har brug for hjælp til, mest for at være på den sikre side.

Har I overvejet at købe eller sælge hus? Her er der mange ting, der skal tages stilling til. Først og fremmest er huskøb en større investering, så det skal virkelig også være noget, I følger jer sikre i. Samtidig giver det en form for tryghed at vide, at der er fuldstændig styr på de papirer, der skal underskrives, så I ikke pludselig risikerer at stå i en ærgerlig situation, en gang når I har overtaget og pludselig står med huset og det ansvar, der følger med det.

Ved at få hjælp fra advokater kan I få udarbejdet alt fra skøder til at få tjekket de relevante kontrakter igennem, I underskriver. Det kan være, du selv er helt skarp på at gennemlæse kontrakter, men hvis ikke det er tilfældet, er det måske i virkeligheden meget rart at få professionelle med kendskab til området til at læse kontrakterne igennem, så I ved, at tingene er, som de skal være.