Vi mennesker er store forbrugere af energi: Vi varmer vores huse og vand op, transporterer forskellige ting, og os selv, rundt og har alverdens elektriske apparater tilsluttet det meste af tiden til forskellige formål, som for eksempel til underholdning, madlavning eller til at vaske tøjet. Alt det energiforbrug bidrager til CO2-udledningen og er dermed med til at forværre klimasituationen, men heldigvis kan vi bruge energikilder, som forurener markant mindre. 

Det mest grønne fossilbrændstof

Vedvarende energikilder er uden tvivl vejen frem i energiproduktionen set fra et klimaperspektiv. Men hvad gør vi, når vi ikke har adgang til energi fra de vedvarende energikilder, som for eksempel fra naturen? På www.primagaz.dk kan du få Liquefied Petroleum Gas, eller LPG, som er et af de mere oplagte supplementer, da det er et af de fossile brændsler, der forurener mindst. Det er den gas, du finder i gasflaskerne, som for eksempel bliver tilsluttet til gasgrillen. LPG udleder i gennemsnit henholdsvis 15 % og 35 % mindre CO2 end fyringsolie og kul, og andre forurenende stoffer som svovl og sod er knap nok til stede i LPG sammenlignet med olie og kul.

Hvad kan jeg bruge gas til?

Gas er en effektiv energikilde, da store mængder nemt kan komprimeres og transporteres rundt i håndterbare flasker. En gasflaske med en liter flydende gas svarer til cirka 250 liter gas i luftform, så der er masser af energi at hente. Og fordi gassen er nem at regulere, bruges det også til et hav af forskellige ting, såsom til madlavning – både ude og inde, og i industrikøkkenet – opvarmning af bygningen eller terrassen, varmebehandlingsprocesser i industrien, giftfri ukrudtsbekæmpelse og som brændstof til køretøjer. Alt sammen bidrager samtidig til en lavere klimaforurening og medvirker til at nå klimamålet for år 2030.

Anvendelsen dikterer forbruget

Naturligvis er det forskelligt, hvor meget gas, der skal bruges til forskellige ting: Du skal for eksempel ikke bruge den samme mængde gas, når du laver mad ved gaskomfuret, som når du skal svejse eller skære i ting. Måske er det eneste gas, du bruger, i en gasgrill, og så behøver du heller ikke så meget gas ad gangen. Der er derfor stor variation på gasflaskernes størrelser, så du kan få den størrelse, der passer bedst til den mængde gas, du bruger. Nogle leverandører tilbyder samtidig en løbende service, så du kan få leveret en ny flaske eller tank, umiddelbart inden du løber tør for gas i den beholder, du har i brug. På den måde kan du være sikker på, at du altid har gassen til rådighed, når du skal bruge den.