Følelsen af at være jobsøgende kan for mange virke langsommelig og udtrættende. Man ønsker naturligvis blot hurtigt at komme ud i job, få noget at stå op til og kollegaer at dele dagen med. Men det er ikke altid så let som man håber. Ofte vil man opleve at få mange afslag før at jobbet til sidst står klar til en. Men kan man ikke komme hurtigere gennem denne proces? Jo det kan man i hvert fald! Der findes mange små tricks, og vi vil her bringe dig vores tre favoritter.

Bliv set på LinkedIn

LinkedIn er et af de får sociale medier du kan være på med god samvittighed. På LinkedIn er det ikke tidsfordriv som er den primære faktor, men i stedet det at oprette forbindelser og netværke med tidligere, nuværende og kommende arbejdsgivere og kollegaer. Gennem LinkedIn kan du selv oprette en profil, og du kan finde forskellige virksomheder, som også har en profil. Sydkystens Automatik på LinkedIn er et eksempel på, hvordan virksomheder kan benytte platformen til at dele nyheder og jobopslag mm. LinkedIn er derfor en mulig genvej til at job, for her vil du altid være opdateret på det seneste inden for jobmarkedet.

Skriv med omtanke

Når du har fundet et job som lyder som noget for dig, så skal du igang med at skrive en ansøgning. En hurtig tur på google vil vise, at man nemt kan finde diverse skabeloner til denne del af jobsøgningsprocessen. Dette kan virke nemt og som en smart løsning, men pas på. Kan du finde dem på google, ja så kan din fremtidige arbejdsgiver også. En downloadet skabelon kan virke uoriginalt og uopfindsomt. Prøv derfor om du ikke kan finde på noget selv, og som måske kan sælge dig endnu bedre. Skriv om dine styrker, hav virksomheden for øje som mål og skriv hvad du kan tilbyde dem, fremfor hvad de kan tilbyde dig.

Hold tungen lige i munden

Skulle du ske at blive kaldt til en samtale, så er det vigtigt at du er god til at sælge dig selv. Virk glad, entusiastisk og målrettet. Tal i et roligt og behageligt tempo, og er du nervøs, så skal du ikke være bange for at sætte ord på det. Kun ved at du sætter ord på din nervøsitet kan arbejdsgiveren tage højde for det.