Lad os sige, at du har en virksomhed, hvor du har svært ved at tiltrække eller fastholde arbejdskraft. Hvordan får du folk til at ville ansættes eller blive i firmaet? Svaret kender du, og det er et svar, alle arbejdsgivere hader: Sæt lønnen op. Måske mener du ikke, det er realistisk at gøre dette. Fair nok – men hvad gør du så, når du ønsker, at folk vælger dit firma over andre? Tænk fx på personalegoder.

Du når faktisk langt med basale personalegoder

Personalegoder behøver ikke være vidtløftige ting som årlige rejser til Fiji. Det kan også være ting, som er mere nede på jorden – fx forplejning. Måske har du allerede en kaffeautomat stående, hvor ansatte kan servicere sig selv med kaffe eller – hvis de kerer sig om deres sundhed – vand. Men har du overvejet også at give de ansatte adgang til frugt, som de kan nyde, når maven rumler en smule?

Forplejning i form af økologisk firmafrugt

For du kan få firmafrugt leveret lige til virksomheden i frugtkasser eller frugtkurve – også økologisk frugt. Økologisk firmafrugt er årstidernes økologiske frugter erhverv – det var lidt af en ordsalat, der stod der. Men klikker du ind på linket, så bliver du taget til en side, hvor du kan bestille økologisk firmafrugt til din virksomhed, ansatte kan nyde godt af. Anden forplejning kan også komme på tale.

Tænk også på de ansattes væskebalance

Fx kan du også få mælk leveret til virksomheder og erhverv – økologisk mælk leveret til døren. Det er jo vigtigt at sørge for, at dine ansattes væskebalance er sund. Det kan adgangen til lækker mælk være med til at sikre. Altså er der meget, du kan bestille til firmaet og dine ansatte, når du ønsker at gøre mere ud af personalegoderne. Hvem ved: Måske så vil folk lære at sætte pris på al den frugt.