Hvis der konstant er støj i hjemmet fra grædende børn, så skal du tænke på god akustik. Det samme kunne gælde for et kontormiljø eller en restaurant, hvor der kommer lyde og støj fra vidt forskellige samtaler, som giver en meget broget akustik, hvor det kan være svært at høre folk tydeligt. Hvad kan du så gøre for at sikre optimale lydforhold i et støjende miljø? Svaret kan være et akustikpanel.

Træpaneler til dæmpning af lyd er nemme at montere

Er du interesseret i at se eksempler på akustikpaneler med dine egne øjne, kan du fx finde dem hos Wallshoppen. Kort fortalt er akustikpaneler lyddæmpende paneler, du kan hænge op på væggene for at dæmpe lyd. Akupaneler, som de også hedder, kan du finde i forskellige materialer, men valnød og egetræ er to meget udbredte af slagsen. Panelerne monteres nemt og kræver ikke meget plads.

Kombinér et akustikpanel med knager eller hylder

Hvor akustikpaneler ofte er dekorative og hænger diskret, kan de faktisk også tjene flere funktioner ved siden af deres primære inden for dæmpning af lyd. Således kan du ved visse modeller inden for akupaneler montere knage eller hylder. Så kan du fx kombinere behovet for lyddæmpning ude i din entré med en ny knagerække, gæster kan hænge deres jakker op på. Altså er visse paneler alsidige.

Mindsk al den kedelige baggrundsstøj

Til erhverv har du flere gode grunde til at investere i lydpaneler, så virkede det, du købte til dit hjem, efter hensigten, kan du passende nok finde en lignende løsning vedr. lyddæmpning til virksomhed.

Hvis dine medarbejdere står i en restaurant med behov for at høre kundens ordre bedre, eller hvis dine ansatte til telemarketing ikke bliver ordentligt beskyttet mod sidemandens samtaler med de simple skærmvægge alene, så giver det god mening at investere i akustikpaneler til væghængning.