Der kan være mange grunde til, hvorfor du behøver en låsemed. Det kan eksempelvis være, at du er blevet låst ude af sin leglighed eller sit hus, eller det kan være, at din nøgle er blevet stjålet, sidder fast eller smidt væk. Låsesmede er netop uddannede i nøgler og låse, og derfor ved de, præcis hvad der skal til, for at hjælpe dig ud af den situation, som du er havnet i. Der eksisterer desuden nogle låsesmede med døgnvagt, som altså har mulighed for at hjælpe dig døgnet rundt, hvis du ender i en situation, hvor du behøver en låsesmeds hjælp.

Udover at en låsesmed naturligvis har utrolig godt styr på alt inden for nøgler, oplukning af døre og låse, så har en låsemed også rigtig mange andre brugbare kvalifikationer. Eksempelvis varetager en låsesmed opgaver såsom elektronisk og mekanisk sikring, installering af GSM alarmsystemer og kodelåse i dit hus eller din leglighed, opsætning af dørlukkere, port-automatik, gitre og værdiskabe og et helt almindelige sikkerhedstjek. Der er altså rigtig mange ting, som en låsemed kan være dig behjælpelig med, og hvis du ønsker at spare lidt tid eller penge, kan du få gjort flere af tingene på en gang.

Du kan både finde en låsesmed, der arbejder for de private personer og for de offentlige virksomheder, men du kan også finde en låsesmed, der kan være behjælpelige for både private og virksomheder. Lige meget hvad du ønsker hjælp til, så vil en låsemed forsøge at finde frem til en løsning, der passer til dig og dine ønsker og behov. Derudover har låsesmedens løsninger et rigtig højt sikkerhedsniveau, fordi de netop er uddannede inden for emnet, og derfor kan det være langt smartere og mere effektivt at kontakte en låsemed, hvis du står i en situation, hvor du behøver hjælp til en af overstående opgaver.