Vi er mange, som arbejder derhjemme. Når man gør det, er det ret så vigtigt at skabe et behageligt og inspirerende hjemmekontor, så man har ro og fred til at arbejde. Vi kan kender alle følelsen af at sidde på en dårlig stol eller sidde ved et for lavt bord. Det er irriterende og fremmer ikke ligefrem arbejdsglæden. Mange af os kan blive fristet til at tage bærbaren med ind i stuen og så sidde der og arbejde. Det er dog en dårlig idé, hvis man gerne vil være produktiv. Det er ikke altid nemt at skille arbejde og hjem ad. Dog er dette en nødvendighed, hvis man gerne vil være så produktiv og effektiv som muligt. Også når man sidder derhjemme og knokler løs. Et hjemmekontor kan se ud på mange forskellige måder. Vi kommer her med et par gode råd til dig, som gerne vil have det perfekte sted at arbejde i hjemmet. 

Skil altid hjem og arbejde ad

Som nævnt, bør du som hjemmearbejdende så vidt muligt forsøge at holde hjem og arbejde adskilt, så du ikke bliver forvirret og får følelsen af, at du kan arbejde hele tiden. Det er vigtigt, at man også kan slappe af i sit hjem, så ens hjem ikke lige pludselig bliver ens arbejdsplads. Det er langt fra sundt. Hjemmekontoret skal gerne kun bruges til at sidde og arbejde, og dette rum kræver derfor gode og solide kontormøbler. På svensk hedder det kontorsinredning. Tjek linket ud her og find inspiration til dit hjemmekontor.

Få rørt dig i hjemmet

Det er ikke sundt at sidde alt for meget ned. Med et hæve sænke bord kan du også stå op og arbejde. Det er en fordel for dig, som døjer med ondt i ryggen og i nakken. Derudover er det også en god idé at holde små pauser, hvor du lige får bevæget dig eller får gået en lille tur. Måske har du en hund, som tripper for at komme en tur til stranden. Uanset hvad grunden til at få bevæget dig er, så er det en god idé at komme lidt ud og trække lidt frisk luft. På den måde, får du også lidt nemmere ved at arbejde i længere tid, da du får tømt dit hoved og tager en pause fra at koncentrere dig. Det behøver ikke at være en lang løbetur, du skal ud på. Bare det, at komme lidt ud og få lidt D-vitaminer, gør dig enormt godt. Så hvis du sidder og tjekker mobilen hele tiden og bare ikke kan komme videre med dit arbejde, så læg mobilen og computeren fra dig, træk i overtøjet og kom ud i det gode vejr.