Når du arbejder hjemme, er det vigtigt, at du har et hyggeligt sted, hvor det er muligt for dig at kunne fordybe sig. Hjemmekontoret skal rumme af fordybelse og renlighed, så du nemmere kan koncentrere dig. Et godt arbejdsmiljø afspejler sig gennem det, som du får produceret og lavet.

Tips

  • Hav store vindueskamme: vindueskamme er med til at åbne rummet op. Nogle vindueskamme er brede, hvilket betyder du kan lave et lille siddested, hvor du har mulighed for at sidde og kigge ud f.eks. med en god kop kaffe i hånden.

  • Reol som skillevæg: hvis et rum skal have mange forskellige funktioner, kan det være en god ide at få en opdeling i rummet, hvilket en reol kan gøre. Lyset har stadig mulighed for at trænge gennem rummet og lyse op. Vælg naturligt materiale såsom egetræ, da det er med til at sprede en hyggelig atmosfære, som er behagelig at arbejde i.

  • Skrivebordet: et arbejdsbord skal helst være ryddeligt, og kræver derfor kun få ting. Sørg for at have din computer stående og skriveredskab – mere behøver et arbejdsbord ikke at have. I nærheden af skrivebordet kan du placere en printer, og sørg for der er nok Lexmark toner. Det er ærgerligt at stå i en situation, hvor papirprint er en nødvendighed, men du ikke har mulighed for at printe det.

  • Mødelokale: kræver dit hjemmekontor, at du har mulighed for at holde fysiske møder? Hvis svaret er ”ja”, kan du skabe et hjørne af rummet, hvor loungestole med et lille bord i mellem kan stå.

Naturligt lys

For at få den optimale arbejdsplads, hjemmekontoret, skal der god belysning til. En god lyskilde er naturligt lys. Du kan eventuelt få ovenlysvinduer, hvilket gør det muligt for dig at kunne få en bedre koncentration, da naturligt lys er behageligt. Ligeledes er du i kontakt med naturen udenfor, da du har mulighed for at følge med i vejrskiftet. Husk dog placeringen af din computer, da solen kan gøre det mere besværligt og genere dig.