I dagens klima er det vigtigere end nogensinde før at tage ansvar for vores miljøaftryk. Som virksomhedsejer kan du gøre en forskel ved at installere klimavenlige løsninger i din virksomhed. Disse løsninger reducerer ikke kun dit CO2-aftryk, men kan også bidrage til energibesparelser og et mere bæredygtigt driftsmiljø. Her er en guide til at hjælpe dig med at komme i gang.

Identificér steder i din virksomhed, hvor det giver mening

Start med at evaluere din virksomheds nuværende energiforbrug og identificér de forskellige områder i bygningen, hvor der er plads til forbedring. Det kan bl.a. være alt fra energieffektiv belysning, isolering af bygningen, varmepumper, solcelleanlæg osv.

Det kan være en rigtig god idé at gå bygningen igennem sammen med en professionel, der kan give sin vurdering af, hvilke løsninger der kan være vigtige og gode at investere i.

Få professionel hjælp til at installere løsninger

Når du har taget et kig på din virksomhed, er det en god idé at søge professionel hjælp fra forhandlere og håndværkere, der kan installere de forskellige tiltag, så du kommer godt i mål med projekterne. Du kan finde information på denne hjemmeside, der kan hjælpe dig med at finde lokale forhandlere og installatører af forskellige klimavenlige løsninger.

Når du har kontaktet de potentielle leverandører, er det en god idé, hvis du indhenter flere tilbud og får information om de forskellige løsninger, de kan tilbyde. På den måde kan du sammenligne de forskellige og vælge den, der bedst opfylder behovet. Vær sikker på at spørge om deres erfaring med installation af klimavenlige systemer, og så kan det være en god idé at læse anbefalinger om virksomheden.

Diskutér også de økonomiske aspekter for at få et klart billede af investeringsomkostningerne og de forventede besparelser. Også her kan det give mening at sammenligne de forskellige tilbud.