Er du ny studerende i København, har du sikkert brug for at finde et sted at bo. I hvert fald hvis du kommer fra en anden by end København. Det kan dog være lidt af en kamp at finde et sted at bo i København som studerende. Der er nemlig rift om pladserne.

Vi har her samlet nogle råd til, hvordan du finder et sted at bo i København som studerende. Vi kommer ind på:

  • Boligsider
  • Netværk
  • Opmærksomhed omkring din boligsituation.

Hold øje med boligsider

Det første sted, du kan starte, er diverse boligsider. Der findes nemlig alverdens boligsider, hvor der bliver lagt værelser og lejligheder op, som du kan leje. Det er dog vigtigt, at du hele tiden holder øje. Det kan nemlig gå usandsynligt hurtigt.

Før du overhovedet får kigget på et værelse, kan det allerede være lejet ud. Du skal derfor være klar til at slå til, når det gælder.

Spørg dit netværk

Det kan være svært at have held med at finde et sted at bo via boligsider. Især hvis du leder på samme tid som mange andre studerende. Det kan derfor være en god idé at spørge dit netværk til råds. Det kan være du kender nogle, som kan hjælpe dig med at finde et sted at bo.

Det kræver lidt, at du spørger flere forskellige omgangskredse. Ellers vil du sikkert få mange af de samme svar.

Gør opmærksom på din situation

Kunne dit netværk heller ikke hjælpe dig, kan du være nødsaget til at tage drastiske midler i brug. Der er flere, der har haft succes med at gøre opmærksom på deres manglende bolig på sociale medier. Du skal dog være opmærksom på, at der er rigtig mange, der gør det. Du kan derfor hurtigt komme til at drukne i lignende opslag.

Hvis du skal råbe lidt op om din boligsituation, er du nødt til at skille dig ud fra mængden. Ellers er der ingen, der ser det, og for den sags skyld reagerer på det. Du er nødt til at tænke i alternative baner for at fange folks opmærksomhed.

Mange har haft succes med at lave en video. Det giver mere opmærksomhed på sociale medier. Derudover kan det være nemmere at forholde sig til sammenlignet med at skulle læse en masse tekst. Der er derfor flere forskellige måder, du forhåbentlig kan finde et sted at bo i København som studerende på.