Synes du at det er svært at overskue den jordede græsplæne, og ligner det måske mest bare af alt en masse jord med ukrudt i? Det kan være svært at anlægge en ny græsplæne, for hvor starter man? Har du overvejet om rullegræs kunne være en nemmere løsning? Læs med i artiklen herunder for at blive klogere på, hvordan du anlægger din græsplæne. 

Rullegræs 

Der ligger meget arbejdet i at gøre jorden klar til at anlægge ny græsplæne. Hvis du vælger rullegræs, så skal jorden gøres fri fra ukrudt og alt andet, der måtte gro. Du kan også med fordel fræse jorden i det areal, hvor du skal have anlagt rullegræsset. Efter du har ryddet jorden for ukrudt og fræset den, så skal du sørge for at jorden er godt jævnet. Du skal samtidig sørge for at jorden ikke er for løs, da underlaget helst skal være fast – på denne måde undgår du at lave fodspor på dit rullegræs. Hvis din jord er meget tør, kan det være en god ide at vande jorden godt igennem et døgn før, at du skal have anlagt dit rullegræs. Når du har klargjort jorden, så kan du begynde at gøde den. Ved at have gødet jorden, så giver du rullegræsset det nødvendige næring for at kunne sætte rod.  Når alt forarbejdet er lavet, er du klar til at lægge rullegræsset ud. For at opnå det flotteste resultat, kan du lægge rullegræsset i forbandt. Du kan med fordel gøre brug af træplader, når du lægger græsset. Du kan bruge pladerne til at lægge en sti for at undgå at lave fodspor i græsset. Når du så har fået lagt alt græsset, skal du tromle hele plænen. På denne måde sikrer du dig, at der er god kontakt mellem rullegræsset og jorden. Slut af med at vande plænen godt igennem. 

Så græs 

Hvis du vælger at forsøge dig med at så græsset selv, så skal du ligesom med rullegræsset, starte med at gøre jorden fri for ukrudt og fræse den. Sørg for at få flerårigt rodukrudt væk. Dernæst skal du planér jorden – klumper i jorden skal slås i stykker. Du skal sørge for at fjerne luftlommer i jorden, og træk så en stolpe over jorden, for på denne måde at gøre overfladen helt plan. Efterfølgende skal du så græsset, det gøres ved at drys frøene ud på først den ene led, og dernæst den anden led. Du skal slutte af med at rive jorden meget let igennem, for at frøene dækkes af jorden. Modsat hvad mange tror, så skal du ikke vande din græsplæne til sidst. Ved at vande jorden efter såning, vil frøene bare svømme sammen. 

Du vil kunne opleve flere fordele ved rullegræs end ved såning, det skyldes at med rullegræs vil du opnå et øjeblikkeligt resultat, og allerede efter to uger kan du bruge græsplænen.