I disse år har plantemoden været på sit højeste. Og det er ikke længere for mormor eller kolonihave-folk at tænke i stiklinger, gødning og potteunderskåle.

Også i boligmagasinerne bliver vi mødt med den ene boligreportage efter den anden, hvor man showcaser hjem, der formår at skabe grønne oaser og skønne hyggelige kroge med planter.

Det giver en skøn personlig stil at tænke planter ind i sin indretning, ligesom planterne desuden har en positiv effekt på indeklimaet. Du har nødvendigvis ikke plads til en to meter høj palme eller en hel væg dedikeret til grønne planter, men mindre kan heldigvis også gøre det.

Grønne planter i indretningen

Den nemmeste vej til lidt ekstra grønt er at slå et smut forbi det nærmeste havecenter. Køb et par forskellige grønne planter i forskellige størrelser, så du har lidt muligheder, når du skal indrette. Sæt dem rundt i din lejlighed. Både i vindueskarme, på spisebordet og endda på badeværelset.

Men vær opmærksom på, at planterne får den rigtige placering. Der er ingen grund til at kvæle en skyggeplanter ved at stille den i vindueskarmen, hvor der er smæk på solen det meste af døgnet. Og vær ikke bange for at spørge personalet i plantecenteret, hvis du er i tvivl.

Lav en hyggelig altan

Hvis du ikke er så heldig at have en stor have, så kan du illudere havestemning på din altan. Køb nogle store krukker – gerne nogen, der kan tåle frost – og plant dem til med fine grønne planter og blomster.

Du skal ikke være bange for at købe nogle store krukker, selvom du føler, de fylder meget. Det giver et mere eksklusivt og stilrent look med store krukker i stedet for en masse små. Hellere lidt, men godt. Og så er der heller ikke så meget, du skal vedligeholde.

Plant krydderurter i vindueskarmen

Det er ekstra skønt med planter, hvis de både ser godt ud og samtidig har et formål og kan bruges i køkkenet. Prøv derfor at købe nogle lækre krydderurter fra din gartner. Du behøver ikke gå amok og købe hele butikkens sortiment af krydderurter. Du kan nemlig ofte nøjes med at købe en enkelt potte og dele dens rødder lige så forsigtigt. I løbet af ingen tid har de vokset sig store, og du får mange flere krydderurter for dine penge.

Når du har spiselige planter på din altan er det også en god måde at få dine børn til at interessere sig for planterne. For så kan de nemlig mærke, dufte og smage på krydderurterne.