At finde det helt rigtige spisebord er en vigtigt opgave, men også en opgave, der involverer en del overvejelser. Skal bordet være rundt eller firkantet? Hvor mange stole skal der kunne være? Hvilket materialer skal bordet være lavet af? Det er en beslutning, der kræver overvejelser, specielt fordi spiseborde er dér, hvor venner og familier samles efter en lang dag. Det er også vigtigt at bordet passer ind i hjemmet og i din indretning. Der er heldigvis hjælp at hente til beslutningen. Denne artikel giver et par gode råd til, hvordan du finder det perfekte spisebord. 

Find et bord i de rigtige materialer 

Et spørgsmål du burde stille dig selv er: hvilket materiale skal bordet være lavet i? Mange foretrækker spiseborde i træ, fordi de kan slibes og males alt efter, hvilket udtryk man går efter, men også fordi de tit er billigere, for eksempel, borde i stål og glas. Et spisebord i træ er også en bæredygtig løsning, og mange borde er endda lavet af genbrugstræ. Overvej for eksempel et Håndlavet plankebord, der kan give dit hjem et helt unikt udtryk med de varme farver og det flotte træ i fokus. Håndlavede borde holder godt, fordi du kan være sikker på at kvaliteten er i top og konstruktionen holder i årevis, specielt med lidt ekstra pleje. Så kan du både få et bord der passer ind i din indretning, afhængig af materialer, og et spisebord der holder. 

Er der plads til alle?

Udover materialerne er størrelsen også vigtig. Spiseborde skal gerne kunne rumme både familier og gæster, og det er derfor en god ide at investere i et bord, hvor der kan sidde en god håndfuld mennesker. Prøv at tænk i den lange bane og overvej, hvor mange gæster du typisk har besøg af på samme tid, eller om hele familien kan være ved bordet – også de medlemmer der måske kommer i fremtiden. Hvis du ikke har plads i dit hjem til et stort spisebord er det også en mulighed at finde et bord, der har udtræk eller plader, som kan sættes i, hvis der er behov for flere pladser ved bordet. 

Et bord med flere funktioner 

Til sidst er der værd at overvejer, hvorvidt bordet har mere end én funktion i hjemmet. Specielt i lyset af nedlukninger og hjemmearbejde er det en god ide at investere i et bord, der også kan fungere som kontorplads eller et sted, hvor børnene kan sidde og lave deres lektier. Når i ikke spiser ved bordet er det nemlig et oplagt sted, enten at opbevare andre ting eller have pyntegenstande som vaser stående, eller at bruge som arbejdsplads eller krea-bord.