Soveværelset er et af de vigtigste rum i hjemmet. Det er her, hvor du skal kunne slappe af efter en lang og hård dag. Det er vigtigt, at dit soveværelse fungerer for dig, så du kan slappe helt af og finde energi. Her kan du læse mere om, hvordan du indretter dit soveværelse. 

Skab en rolig atmosfære

Soveværelsets vigtigste funktion er at kunne falde i søvn derinde. Derfor er sengen også det vigtigste møbel. Hvis du kan undgå det, så er det faktisk bedst, at sengen næsten er det eneste møbel, så søvnen virkelig er i fokus. Der kan sagtens være en garderobe, så du nemt kan gøre dig klar fra dit soveværelse, men du vil helst ikke bringe forstyrrende elementer ind i dit soveværelse. Derfor er det blandt andet en god ide at finde et andet sted til dit skrivebord, da det bringer arbejde ind i dit soveværelse, hvor du helst kan kunne slappe af. Det kan enten betyde, at du har svært ved at finde koncentrationen, når det kommer til arbejde, eller finde ro, når du skal sove. 

Find den rette søvn 

Det er ingen hemmelighed, at søvn er vigtigt for kroppen, så derfor er det vigtigt med en god seng, som passer til dig. Sengen har en kæmpe betydning for din søvn, og hvordan du ligger, når du skal sove. Hvis du sover med en partner, kan I overveje at dele madrassen i to, så I hver kan få den rette madras til jeres krop. I kan stadig købe en fælles topmadras, så sengen er samlet. Det kan gøre en kæmpe forskel at vælge en seng, som passer til ens krop, når man sover. Nogle kroppe har brug for mere støtte om natten end andre. Når du er på udkig efter nye senge, er det vigtigt, at du prøver den inden, så du ved, om den passer til dig eller ej. 

Hold lyset ude 

For at kunne komme i en dyb søvn, er det vigtigt, at du kan holde lyset ude. REM-søvn fungerer bedst i mørke, så et par gode gardiner er et must i det perfekte soveværelse. Der findes et stort udvalg af mørklægningsgardiner på markedet, så det burde være muligt at finde nogle, som passer ind i din indretning. Især om sommeren er det vigtigt med ordentlige gardiner, når solen står tidligt op, og du gerne vil sove til senere.