Der kan være mange grunde til at tænke en ekstra gang over sikkerheden. Måske har du værdifuldt udstyr og andre genstande i din virksomhed, er specielt udsat for sikkerhedstrusler eller er en institution eller forretning der ofte bliver udsat for hærværk. Uanset hvad er der mange forskellige måder at forbedre sikkerheden på både indvendigt og udvendigt, og du kan få både synlige og usynlige løsninger til forskellige budgetter. Fælles for disse er at de har en forebyggende effekt og øger trygheden og sikkerheden. Denne artikel giver dig inspiration til, hvordan du kan forbedre sikkerheden i din virksomhed eller institution.  

Sikkerhedsfilm

En usynlig men effektiv måde at forbedre sikkerheden i en virksomhed eller institution på er ved at bruge sikkerhedsfilm, også kaldet bombesikringsfilm, på vinduer og døre af glas. Sikkerhedsfilm til vinduer består af en gennemsigtig polyesterfilm, der bliver monteret direkte på glasset og på den måde holder glasset samlet så det ikke går i stykker ved forsøg på indbrud, sprængninger eller hvis genstande bliver kastet mod vinduerne. Selvom det er en tynd og usynlig form for sikring er den utrolig effektiv og beskytter både personale og inventar. Den kan for eksempel monteres på kontorbygninger i stueetagen, hvor værdifuldt inventar og maskiner står fremme, på skoler og andre uddannelsesinstitutioner, i butikker, og på hospitaler og industribygninger. 

Overvågning

Overvågning er også en god måde at forbedre sikkerheden da det, udover at være et værdifuldt værktøj i opklaringen af for eksempel tyverier, også virker forebyggende. Forskning viser at synlige og velplacerede overvågningskameraer faktisk har en afskrækkende effekt, da potentielle kriminelle vil have svært ved at begå tyveri eller hærværk uden at blive fanget på overvågningskameraerne og efterfølgende af politiet. Overvågning fungerer også godt i øjeblikket da du, hvis du for eksempel står bag kassen i en kiosk eller et supermarked, kan holde øje med kunderne i flere områder af forretningen og på den måde opdage eller være forberedt på et tyveri. 

Smart indretning

En sidste måde at forbedre sikkerheden, lige meget om du ejer en mindre forretning, sidder i en kontorbygning, en større uddannelsesinstitution eller et pengeinstitut er ved at tænke over måden rummet er indrettet på. Der er store sikkerhedsmæssige fordele at hente i indretningen som, for eksempel, at have hurtig og let adgang til udgange, eller at have personale eller kassen placeret med front mod indgangen for dermed at kunne danne et overblik over hvem der kommer og går. Der findes også mere synlige sikkerhedselementer som for eksempel glas eller plastik skærme mellem kunder og medarbejdere, metaldetektorer ved indgangen og skrænter eller borde, der skiller indgangsområdet fra resten af bygningen. Derudover er det også en fordel at overveje det udvendige layout og at placere sten eller andre tunge genstande foran indgange så køretøjer for eksempel ikke kan bruges til indbrud eller hærværk.