Sommeren nærmer sig med hastige skridt, hvilket forhåbentlig også betyder, at vi står overfor en masse varme sommeraftener i haven. Lækker grillmad, dejligt vejr og hygge på terrassen. Det bliver ikke meget bedre, synes du? Men selvfølgelig kræver det også, at man har en have, der netop byder ind til sådan en hygge. Er det dog ikke noget, du har på nuværende tidspunkt? Så frygt ej, for faktisk kræver det ikke det helt stor før, den helt rigtige sommerstemning i haven er fundet frem.

En have, der er nem at passe

Har du også den opfattelse, at før haven er hyggelig, så skal der et hav af sommerblomster til? Men faktisk er dette ikke nødvendigvis rigtigt. Blomster i haven kan helt sikkert noget, men hvis man gerne vil have en have, der skal være hyggelig og indbydende, så er det ikke nødvendigvis sikkert, at blomsterne er den rigtige vej at gå. En hyggelig have er nemlig velholdt, så er man ikke umiddelbart en person med grønne fingrer, der elsker at ordne have, så skal man gerne undgå blomsterne. Så er det meget bedre, man bare har græs og finder på andre hyggelige alternativer. For de findes faktisk.

Hygge på en alternativ måde

Måske tænker du: ”Jamen hvis det ikke nødvendigvis er blomster, der skal til, hvad kan så bruges?” Jo, nu skal du høre. Det er nemlig ikke sådan, at du kun kan sættes lighedstegn mellem blomster og hygge. Der er mange andre måder at skabe en hyggelig have på. Det handler bare om, at haven skal udstråle samvær. Noget der findes mange alternative løsninger på. Fx kan du få lavet en bålplads, få dig et lille springvand, eller du kan stille en havebænk. Der er mange muligheder for at få din have til at se mere indbydende ud her til sommeraftenerne i haven.