Det kan være fantastisk at bo i hovedstaden. For der er et helt særligt liv herinde i byen. Det er aldrig helt kedeligt, og du vil altid have noget at give dig til. Men selvom der altså er mange goder ved at bo i byen, så er der også særligt ét minus. Det er, at man let kan komme til at savne naturen. For naturen kan give de fleste mennesker mere ro. Derfor er det også svært at undvære. Men det behøver du måske heller ikke, hvis du følger disse råd til, hvordan du skaber din egen naturlige oase i byen.

Udnyt din altan

Det er ikke alle, der er så heldige at have en altan. Derfor vil dette råd heller ikke være til gavn for alle. Men hvis du er så heldig at have denne ekstra smule plads, så er det det oplagte sted at dyrke det naturlige.

Med et minidrivhus på altanen kan du eksempelvis få plads til en masse forskellige planter. Hvis du blot sørger for, at det er vendt på en måde, hvor det får noget sol, så vil du kunne dyrke en masse interessant.

Du kan dyrke blandt andet:

  • Krydderurter

  • Blomster

  • Eksotiske planter

Flyt naturen ind i dagligstuen

Hvis du ikke er så heldigt at have et udendørs frirum i form af en altan, så skal du måske i stedet flytte naturen indenfor. Det kan du nemlig også sagtens gøre på mange måder.

Der findes masser af blomster og planter, som egner sig suverænt som stueplanter.

Når du vælger dine planter, skal du blot have for øje, hvad de behøver. Nogle planter har eksempelvis brug for meget lys. Så skal du sørge for en god vinduesplads til dem. Andre tåler ikke så meget direkte sollys. Så er det vigtigere at flytte dem væk fra vinduet.