Der kan være rigtig mange gode ting ved at have et fælleskontor, som du deler med andre. Det giver følelsen af at være en del af et større team, hvilket kan virke meget motiverende i sådan en arbejdssammenhæng. Til gengæld kan et fælleskontor kun fungere, hvis der er tænkt over visse ting.

Del kontorpladserne op med skillevægge

Når der er flere kontorpladser på et kontor, kan det være godt at dele dem op på en eller anden måde. Det bliver lettere for alle at koncentrere sig, hvis der er en form for afskærmning til de andre på kontoret. Det kan gøres ved hjælp af nogle skillevægge f.eks. Skillevægge er nemme at sætte op og flytte rundt på i tilfælde af, at der skal laves ny indretning på kontoret.

Giv kontoret et personligt præg

Det er ikke specielt motiverende for nogle at sidde på et kontor, hvor der er en kedelig indretning. Der skal ikke være en masse elementer, der kan forstyrre, men det er kun mere inspirerende og motiverende, hvis der sker lidt i indretningen. Det kan være i form af nogle fede plakater på væggene med lidt farve på, nogle vaser med blomster i, nogle farverige kasser til opbevaring m.m.

Et fælleskontor skal være enkelt og stilrent, men det behøver ikke at være kedeligt og gråt.

Mindsk støj med akustikløsninger i loftet

Det kan ikke undgås, at der opstår støj på et fælleskontor nogle gange. Når mange mennesker skal sidde og arbejde det samme sted, vil der opstå noget larm. Til gengæld kan støjen godt mindskes ved at vælge nogle akustikløsninger til loftet. Der findes nemlig forskellige plader og systemer, der kan sættes i loftet, så det dæmper støjen. Det er ikke noget, der fylder på kontoret, men det giver en langt bedre akustik i lokalet.