Når du som virksomhed sælger produkter til kunder i form af privatpersoner eller andre virksomheder, sker det nogle gange, et en betaling på en faktura udebliver.

Det er selvfølgelig frustrerende for dig som virksomhed, der nu skal til at bruge tid og energi på at få dine penge hjem igen.

Det kan skabe udfordringer i virksomheden, for der skal bruges meget krudt i administrationen på at sende rykkere ud og sætte sig ind i regler i forbindelse med bl.a. gebyrer.

Dertil vil din virksomhed også mangle den likviditet, som den udeblevne betaling holder på, og hvis der er tale om en stor faktura til en anden virksomhed, kan det betyde, at du må udskyde planlagte investeringer og i værste fald sætte produktionen i stå, fordi du simpelthen ikke har råd.

Derfor er du selvfølgelig interesseret i at få din penge hjem så nemt og hurtigt som muligt, og det er netop det, som et professionelt inkassobureau kan hjælpe dig med.

Hvordan hjælper inkassobureauet dig?

Når det kommer til inddrivning af gæld, er der mange regler og paragraffer, som der skal holdes styr på. Det er tidskrævende for din administration at sætte dig ind i, men ved at samarbejde med et professionelt inkassobureau, har du altid en hjælper, som kender alle regler til perfektion.

Derudover kan du trygt overlade alt det hårde arbejde med at inddrive gæld til inkassobureauet. Du skal med andre ord aldrig igen tænke på at sende en rykker eller lignende, da hele denne proces vil blive klaret af inkassobureauet.

På den måde kan du få frigivet ressourcer i din virksomhed, som du kan bruge på andre en mere givende opgaver for din virksomhed.

Sådan får du dine penge igen

Når en betalingsdato på en faktura bliver overskreddet, skal du ikke gøre andet end at uploade denne faktura i et online system, hvorefter det professionelle inkassobureau vil tage sig af resten.

Herfra vil selve inkassoen gå i gang med det samme, og du kan nu bare læne dig tilbage og følge med i det hele fra sidelinjen.

Du kan nemlig følge med i det online system, hvor du altid kan se, hvordan det går med inddrivelsen af din gæld. Du kan se, hvor langt inkassobureauet er i processen og følge med i, hvad der ellers sker.

Så snart det lykkedes for det professionelle inkassobureau at hente dine penge hjem, vil hele beløbet fra den ubetalte faktura blive sat ind på din bankkonto.

Hvad sker det, når gælden ikke kan inddrives?

Desværre findes der også tilfælde, hvor dine penge ikke kan hentes hjem via den normale proces med rykkere og direkte kontakt gennem telefon, brev, e-boks og så videre.

Hvis dette sker, vil du blive kontaktet med henblik på at afgøre, hvad der nu skal ske i sagen. Her har du mulighed for at hive skyldneren med i retten, hvis du ønsker det.

Men du skal dog aldrig betale noget, hvis det ikke lykkedes for inkassobureauet at inddrive din gæld for dig.