Når man arbejder, er der mange ting at se til. Arbejder man 37 timer om ugen ligesom tusindvis af andre, kan det føles som om, man mangler timer i døgnet, og arbejder man mere, vil det til tider føles endnu hårdere og sværere at komme igennem. Er du selvstændig, og har du lige startet egen virksomhed, så kan du stensikkert genkende, at opstartsfasen kan være hård at komme igennem. Få gode råd til at komme godt igennem den her.

Acceptér at du ikke altid kan holde overblikket

Når der er mange ting at se til, kan det være svært at bibeholde overblikket, og til tider mister man det også. Føler du, at det er farligt, så er det noget, der kan stresse meget. Derfor kan det være en god idé, at du forsøger at acceptere, at du ikke altid kan holde overblikket, og det er også okay. Typisk får man overblikket igen uden at havne i store problemer.

Ræk ud efter hjælp hvis det bliver nødvendigt

Står du alene med alle opgaver og gøremål, kan det være uoverskueligt og overvældende. Ofte kan man føle, at det at række ud efter hjælp kan være et svaghedstegn, men det er helt okay at række ud efter hjælp, hvis det bliver nødvendigt. Eksempelvis kan du få hjælp til dine produkter via dette link, hvis du synes, at du har for mange ting om ørene på én gang.

Hold fri selvom det kan være uoverskueligt

Der er mange selvstændige, der arbejder meget – især i opstartsfasen af ens virksomhed. Det er dog vigtigt, du ikke arbejder med 100 kilometer i timen dag ud og dag ind, for så ender du i risikozonen for at udvikle stress og søvnbesvær. Det er derfor en god idé at holde fri, selvom det kan være uoverskueligt. Når du kommer lidt væk, dukker der typisk nye idéer op, hvilket kan være en fordel.

Alliér dig med en god samarbejdspartner

Hvis du synes, at der er mange ting at se til, kan du med fordel alliere dig med en god samarbejdspartner, som kan hjælpe dig godt på vej. Det kunne med fordel være en, som har været i branchen i mange år, eller måske har du blot en kammerat, der passer perfekt som din højre hånd på jobbet.

Du kan ikke finde de bedste løsninger i første forsøg

Når man har en masse visioner og idéer for ens virksomhed, kan det være svært at begrænse sig og acceptere, at man ikke altid finder de bedste løsninger i første forsøg. Ofte kræver det, at man prøver nogle forskellige ting af først for at sikre, at man finder de helt rette løsninger og muligheder.

Arbejd i det tempo du føler er passende

Har du brug for en pause, så er det vigtigt, du tager en pause. Vågner du op med en masse energi, kan du måske arbejde nogle flere timer. Lyt efter din mavefornemmelse og lyt til din krop. Det er kun den, der kan fortælle dig, hvis du er ude på et sidespor.