Oplever du problemer med dine afløb, eller vil du bare gerne blive klogere på, hvordan du bedst muligt passer på din kloak?

Skån din kloak for unødvendigt affald

Problemer med kloak og afløb opstår af forskellige årsager. Det kan f.eks. skyldes, at du kommer ting i dine afløb, som ikke hører til der. Du skal altid skåne dine afløb for unødvendigt affald såsom madlavningsolie, malingrester, hygiejnebind, vatrondeller m.m. Det er alt sammen noget, der hører til i din skraldespand i stedet. Det er nemlig blot med til at stoppe dit afløb.

Kom sikkert af med farligt affald

Hvis du har noget, som du ikke er klar over, hvordan du kommer bedst muligt af med, så er det en god idé at få hjælp til det. Hvis du f.eks. har nogle malingrester, olieaffald, kemikalieaffald el.lign., så er det aldrig nogen god idé at skylle det ud i dine afløb. Det er ikke blot skidt for dine afløb, det er også skadeligt for både miljø og mennesker.

Håndtering af farligt affald kan du få hjælp til. Du kan f.eks. få emballage til komme af med dit affald, men du kan også få hjælp til at komme helt af med det. Du kan finde rådgivning på både Sjælland og Lolland Falster.

Tal med din lokale kloakmester

Hvis du er i tvivl om noget, er det altid en god idé at spørge din lokale kloakmester til råds. Det er nemlig ikke altid til at sige, hvor eventuelle kloakproblemer kommer fra. Derfor kan det være nødvendigt at snakke med en professionel, hvis du døjer med nogle problemer med din kloak eller afløb.

En kloakmester har mulighed for at kigge på din kloak indefra med et kamera, så det er nemmere at lokalisere eventuelle problemer for derefter at finde på en løsning.