
Går du og drømmer om, at starte din egen virksomhed? Eller måske er der en indre iværksætter gemt i dig? Uanset hvad, er starten på en virksomhed et stort skridt, og kræver et stort forarbejde. Det kan hurtigt virke uoverskueligt, når man ikke ved, hvor man skal starte eller slutte.
For at gøre processen nemmere og fjerne al unødig forvirring, er der her samlet en liste med tips og tricks, så du kan komme i gang med dit projekt.
Virksomhed eller hobby
Det første trin er at blive enig med dig selv om, om dette projekt er stort nok, til at blive en reel virksomhed. Dette omhandler også dig og din tid. Hvis du er klar til at gå fuldtid på projektet, er sandsynligheden større for, at det bliver en virksomhed og ikke bare en hobby.
Tommelfinger reglen er, at hvis du forventer en omsætning på under 50.000 kr. om året, er det en hobby virksomhed. Dette betyder også, at du ikke behøver at CVR registrere. Tænker du over, skal den registreres, og så skal du i gang med en forretningsplan. Er du i tvivl om, hvordan den laves, findes der skabeloner online.
Produkter
Når du har afgjort hvilken type virksomhed, du er i gang med at lave, bør du kigge på, hvilke produkter du vil sælge. Dette gør også, at du nemmere kan ligge et budget. Produkterne skal være noget, du interesserer dig for, uanset hvilken slags virksomhed du kreere, og i hvilken form varen sælges.
Når du skal prissætte varerne, er det vigtigt, at tænke på markedet i form af udbud og efterspørgsel. Sørg for at lave et dækningsbidrag, da det fortæller, hvor meget du omsætter pr produkt, og hjælper dig med at finde den rigtige pris.
Teknologi
Når det omhandler en ny virksomhed, handler det også om, at være up to date, derfor behøver du også den nyeste teknologi. Dækker virksomheden over en række fysiske butikker, kan man fx benytte selvscannings monitorer eller skærme til reklamer mm. Disse bør altid have sikkerhedsglas for at holde længst muligt og undgå unødvendige skader. Du kan købe sikkerhedsglas her.
Placering og navn
Dette er tidspunktet, hvor du kan være kreativ. Når alt det tekniske er overstået, kan du ligge fokus på udførelsen. Vælger du en fysisk virksomhed, skal du have en beliggenhed. Her bør du vælge, hvad der er bedst for dig og din virksomhed.
Det skal selvføleligt ligge centralt i forhold til kundegruppen og producenterne eller samarbejdspartnere, men når du starter din virksomhed, bør du primært tænke på at placere dig et sted, der ikke tager for meget af budgettet. Når virksomheden vokser, kan du derefter udvide og evt. flytte til større lokaler.
Navnet er meget vigtigt, det skal være unikt og genkendeligt. En god ide er også, at have en historie bag navnet. Derved har folk nemmere ved at huske det, da de forbinder det med historien, og det er et godt marketingstrick, for at få spredt virksomhedens navn ud til alle forbrugerne.