København er efterhånden blevet lidt af en turistattraktion. Folk kommer fra alle verdens hjørner for at se Den Lille Havfrue og Christiania. Det er blevet en kliché, at man skal se disse ting, og det skal man naturligvis også, hvis man ikke allerede har set dem, men hvis man har, er det måske på tide at prøve noget nyt.

Der er masser af ting man kan opleve i København, også ting som ikke lige står i turistbrochuren. Hvis man tager en lidt alternativ tur rundt i byen, så kan man komme til at se den fra en helt anden side, og man kan opleve en meget mere autentisk side af den danske metropol.

Men hvor skal man så starte henne? Der er mange muligheder, og hvis man er ny i byen, så aner man ikke, hvor man skal gå hen. Derfor præsenterer vi her tre eksempler på anderledes oplevelser, du kan prøve i København.

Tag de åbenlyse steder hen først

Ja, nu er det lige blevet slået fast, at man skal prøve noget andet end de sædvanlige turistattraktioner, men de er alligevel værd at nævne. Først og fremmest, hvis du ikke har oplevet dem endnu, så skal du gøre det. Man behøver ikke at se dem alle. Hvis du for eksempel har en uge i byen, så sæt enten den første dag af til et par stykker, eller udvælg en til hver dag.

Så kan du som det første, på den pågældende dag, se attraktionen, og dernæst står resten af tiden dig frit for. Så behøver du ikke at føle dårlig samvittighed over, at du ikke har set det ”vigtige”.

En grund til at man skal se de åbenlyse attraktioner, er at det kan give inspiration til andre ting. Det kan også være, at du møder nogle andre mennesker som kan give dig nogle tips til, hvor du bør tage hen.

Prøv nogle action-oplevelser

Det lyder måske ikke som det mest oplagte, men der er masser af ting, man kan prøve, hvor der er ekstra action på. For eksempel kan I tage i klatrehal. Der findes mange af dem rundt omkring, men specielt ude på Refshaleøen er der mulighed for nogle vilde oplevelser.

Det er også muligt at tage en rundvisning, men i stedet for at gøre det i bus eller med kanalbåden, kan man gøre det med helikopter eller et lille fly. Så kan I få set København fra oven.

Prøv et game room eller et mystery room

Mystery room er gået hen og blevet en meget populær ting de seneste par år, og det er der en meget god grund til. Det er nemlig rigtig sjovt. Her skal I sammen som gruppe løse forskellige mysterier. De kaldes også for escape rooms, fordi man skal løse en gåde for at komme ud af rummet.

Bare rolig, I er ikke lukket inde for evigt, hvis I ikke kan løse problemet, men spændingen er stor, og det er helt klart værd at prøve.