Overvejer du at tage en uge ud af kalenderen og henlægge den til hovedstaden? Det er bestemt anbefalelsesværdigt, for København er ganske simpelt en fantastisk by. Mest fantastisk bliver det, hvis du dropper bilen, går dine egne veje og husker at hvile fødder, krop og sind.

 

Du behøver ikke flyve langt for at få en uforglemmelig storbyferie. Danmarks hovedstad er nemlig en helt oplagt destination for en ferie eller en forlænget weekend. Resten af verden er da også vilde med København, hvilket vi danskere sikkert kunne lære noget af.

 

Læs med her og få 3 tips til at få en storbyferie i det ganske danske, som du sent kommer til at glemme!

1. Oplev byen til fods og på cykel

Der er ikke meget ved en bilferie i København. Det er stort set umuligt at køre i bil i byens centrum, og det bliver i hvert fald næppe nogen fornøjelse. København er derimod en by, der skal opleves til fods eller på cykel.

 

Den danske hovedstad er en verdensberømt cykelby, og derfor kan det være oplagt at leje en cykel på ferien. Den kan nemt tage dig hele vejen fra A til Z i relativt lille København, og du kan nyde omgivelserne på vejen.

2. Undgå de store turistfælder

Det er selvfølgelig helt op til dig, om du gerne vil se de mest turistede steder og de største attraktioner. København har imidlertid en stor charme, som især kan opleves ved at gå på opdagelse og bare give sig hen. En gåtur ved Christianshavns kanaler kan således være mindeværdig, og du behøver ikke at følge en bestemt rute. Bare lad brostenene tage dig derhen, hvor de vil.

 

Det er også fantastisk at lade sig opsluge af Indre Bys små gader og stræder, ikke mindst i latinerkvarteret. Og så kan du selvfølgelig forsvinde i det grønne og blomstrende i byens mange parker og på dens kirkegårde.

3. Husk at slappe af og hvile ud

Noget, man godt kan glemme på storbyferien, er hvile og afslapning. Som regel suser man rundt for at se det hele og opleve byen fra alle sider og kanter. Derudover går man ofte også lange distancer, og når man lægger sig i hotelsengen om aftenen, kan man snildt have gået mange, mange kilometer. Derfor kan det være værd at huske også at sætte lidt tid af til afslappende aktiviteter på ferien.

 

Det kan være en forkælende massage midt på ugen. I København finder du et stort udvalg af thai massage, som oprindeligt er en indisk massageform, der blandt andet kombinerer akupressur og yoga. Du finder thai massage Vesterbro, Nørrebro, Østerbro og byens andre kanter. Så uanset hvor din Københavnerferie finder sted, kan du få en afslappende og oplivende massage i dit område.