Hver sommer valfarter unge fra hele Europa til Sjælland. Det skyldes ikke udelukkende vores hovedstad, men også Nordeuropas største festival, Roskilde Festival. Hvis du tilhører dem, der skal på Roskilde Festival til sommer, følger her en række gode råd til, hvordan du får mest ud af festivalen.

#1: Det er en god idé at pakke let

Hvis du vil være med til at vælte hegnet og dermed gøre krav på én af de gode pladser, så er det en god idé ikke at have for meget med. Du skal være klar til at kunne løbe, og det er altså svært, hvis du har pakket to sportstasker fyldt med tøj, accessories og plejeprodukter.

I stedet bør du gå efter mantraet ‘less is more’, for det gør både, at du får nemmere ved at komme frem til en af de gode pladser, men det betyder også, at du ikke har mere med, end du i virkeligheden har brug for. Mange har en tendens til at ‘overpakke’, og det er bestemt ikke nogen god idé, da du alligevel ikke kommer til at bruge halvdelen af det, du ar med på Roskilde Festival.

#2: Sørg for at købe en god festivalstol

Din festivalstol er altafgørende, når det kommer til at få en god festival. Det er vigtigt, at du har en fast plads, hvor du kan pleje dine tømmermænd – eller bare holde styr på lejren, når du ikke befinder dig på festivalpladsen til en af de mange koncerter.

Er det din første gang på Roskilde Festival, vil du formentlig blive overrasket over, hvor meget tid du egentlig kommer til at bruge i lejren. Det er derfor væsentligt, at du køber en ordentlig festivalstol i god kvalitet. Du kan finde festivalstole hos Festivalkits.dk.

#3: Tag alkohol med hjemmefra

Hvis du vil spare penge – og det vil du formentlig, da alt er dyrt på Roskilde Festival – så er det en god idé at tage alkohol med hjemmefra. Hvis du bor et sted i landet, hvor der ikke er alt for langt til den tyske grænse, så kan det være en god idé at tage på grænseshopping.

Det giver dig mulighed for at købe en masse rammer tyske dåseøl, og det vil du (og din pengepung) formentlig blive glad for, når festivalen går i gang. En kasse øl på selve festivalen koster langt mere end i butikkerne, og du risikerer derfor at gå fallit indenfor de første par dage, hvis ikke du medbringer din egen alkohol.

#4: Læg en plan for de koncerter, du vil se

De fleste, der har været på festival, ved, hvor lidt tid der egentlig går med at se koncerter. Ofte glemmer man alt om de koncerter, man gerne vil se, og så ender man med at bruge alt for lang tid i lejren i stedet for at stå oppe foran Orange Scene (eller en af de mange andre scener med kunstnerne fra hele verden).

Det er ærgerligt, for der, hvor du virkelig får Roskilde Festival ind under huden, er, når du står til en koncert – og gerne med et band, som du måske ikke vidste, du havde brug for at høre. Derfor bør du lave en plan for de koncerter, som du gerne vil se.

Opdel planen i de koncerter, som du bare ikke må gå glip af, og dem, som du måske ikke nødvendigvis behøver at se, hvis der er gang i en god fest nede i lejren – eller en af de mange andre lejre, som helt sikkert også er et visit værd.