Skal du på udflugt i København, så er Den Blå Planet et glimrende bud på en god og lærerig oplevelse. Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium, og dette gør os til en del af den store elite på oplevelsesmarkedet. Du finder Den Blå Planet i Kastrup, hvor du kan komme til og fra med både bil, bus og tog. Og har du en cykel til rådighed inde i København, så kan du nemt springe på cyklen også.

Men hvad er Den Blå Planet egentlig for en størrelse? Vi vil her gøre dig lidt klogere på, hvad du kan opleve på Den Blå Planet, og hvorfor den er et besøg værd. I denne artikel vil du kunne læse om de gode oplevelser, som du kan få på Den Blå Planet. Du vil få indblik i de mange muligheder, og så får du information om årskort og de mange rabatter, som du kan få.

Gode og mindeværdige oplevelser

Den Blå Planet vil byde på et væld af oplevelser for både børn og voksne. Den Blå Planet har en række af forskellige akvarier, hvoraf Oceantanken er det absolut største. Dette akvarium er det største på Den Blå Planet, og det rummer blandt andet hammerhajer, muræner i regnbuens farver og rokker.

Du kan også få fornøjelsen af at kigge godt og grundigt på de smukke koraller i Koralrevet. Dette store akvarium rummer et væld af forskellige koraller, hvor farvestrålende dyr og fisk svømmer rundt og lever af korallerne. Er du mere til geografisk historie, så tag med til Afrika. For Den Blå Planet har hele fem store akvarier, der tager dig med en tur til blandt andet Malawi og Victoria i Afrika. Her kan du ikke kun se dyrene under vandet, men du vil også kunne se flotte fugle samt meget andet.

Unik rundvisning

Den Blå Planet ligger i en arkitektonisk perle i udkanten af Storkøbenhavn, og denne perle er beliggende på et stort område. Til trods for den smukke og enkle arkitektur, så rummer Den Blå Planet et utal af forskellige kroge og hjørner. Vil du have det hele med, når du besøger Den Blå Planet, så kan du få en rundvisning i Nordeuropas vildeste akvarium.

Denne rundvisning er ikke bare en almindelig rundvisning. Du kommer nemlig med ind bagved kulissen, når du er med på rundtur på Den Blå Planet. Du vil få et indblik i, hvordan teknikken styrer slagets gang, og hvor folket bag al arbejdet får deres inspiration fra. Du vil også høre om, hvordan Den Blå Planets arkitektur går i ét med den danske natur udenfor ruden.

Du ser de steder, som kun personalet får lov til at på Den Blå Planet, og du får indblik i, hvordan de forskellige akvarier bliver passet og plejet. Få en fornemmelse for alle de kræfter, der skal til, for at kunne drive Nordeuropas største akvarium. Det kræver nemlig særligt meget udstyr at kunne bibeholde vandets kvalitet hver eneste dag.

Vil du med på rundtur, så skal du være klar om mandagen kl 17:30. Du kan på deres hjemmeside læse meget mere om den unikke rundvisning, der giver en uforglemmelig oplevelse. Og så kan du booke en plads på holdet, så du er sikret at komme med.

Udendørs arealer

Den Blå Planet er ikke kun fantastisk arkitektur på ydersiden. De store udearealer byder på en række oplevelser for hele familien. Her kan børnene fiske, plaske rundt i vand og tage en tur på en rutsjebane.

Det Vilde Vandhul giver børn mulighed for at udforske det spændende dyreliv, som du finder i et vandhul. Her vil de kunne fiske med fiskenet og opleve, hvordan et vandhul rummer en her mikro-verden fyldt med fisk og andre vanddyr. Ved vandhullet er der sørget for informationsmateriale, så børnene kan finde frem til, hvad de har fået i nettet.

Vandlegepladsen er et stort, udendørs areal, hvor børnene kan slå sig løs og få timer til at gå. Her kan de lege løs ved pumper og sluser helt uden at blive våd. Der er også mulighed for en tur på rutsjebanen og at tage en klatretur på den almindelige legeplads.

Særlige oplevelser

Der er også andre unikke oplevelser at få med sig hjem på Den Blå Planet. Du kan nemlig komme helt tæt på dyrene, som du finder på Den Blå Planet. Få lov til at komme tæt på Danmarks eneste havskildpadde, hvor du kan få lov til at fodre og aktivere den. Fodringen sker bag Oceanet, og du får 45 minutters selskab af en dyrepasser på turen. Oplevelsen koster 350 kr., og det er uden tvivl pengene værd.

Du kan også få lov til at komme helt tæt på havoddere. Den Blå Planet giver dig muligheden for at fodre en havodder, som er en helt særlig oplevelse. Her får du selskab af en dyrepasser fra Den Blå Planet, der ved en masse om havoddere. Samtidig får du æren af at fodre én af de to havoddere, Mojoe og Agnes.

Årskort og rabatter

Vil du gerne spare, hvor du kan, så har du rig mulighed for dette med et besøg på Den Blå Planet. Der er en række af forskellige punkter, der giver dig mulighed for at få rabat på dine billetter til Den Blå Planet. Dette kan f.eks være, hvis du har et årskort til andre dyreattraktioner i Danmark, er studerende eller har et guldårskort til BonBon-Land.

Ønsker du selv at kunne få et årskort til Den Blå Planet, så kan du nemt få dette, og det kan i den sidste ende langt bedre betale sig. Du får et årskort til voksne for 365 kr., og for børnene koster et årskort kun 275 kr. Men du får ikke kun glæde af at kunne kigge forbi Den Blå Planet, når du vil. Du får også rabatter og bliver inviteret til særlige arrangementer.

Du får hele 50% rabat på entrébilletter ved Knuthenborg Safaripark, Sommerland Sjælland og BonBon-Land. Og så er der en række andre steder, hvor du får 15%, såsom København Zoo og Randers Regnskov.

Den Blå Planet har hvert år en række af særlige arrangementer, som du kan deltage i, når du er årskortsholder. Aktivitetskalenderen kan infomere dig om, hvad du kan komme ud og opleve på Den Blå Planet i løbet af året. Det kan være foredrag, musik eller være med til at passe lidt mere på klimaet.

Med et årskort kan du også komme før alle andre. Den Blå Planet åbner nemlig særligt for dig som årskortholder hver lørdag kl 09:00-10:00. Her kan du komme og opleve Den Blå Planet inden åbningstid, hvor dykkere er i akvarierne og dyrene bliver fodret.