Man kan hurtigt glemme kvaliteten af eget land som feriedestination. Ofte er man hurtig til at drømme sig til syden, når sommeren skal planlægges i stedet for eksempelvis at tage et weekendophold på Sjælland.

Den mentale flyvetur

Ferieabstinenserne kommer snigende sommetider, og man er tilbøjelig til at lade sig drømme til den sydeuropæiske stemning, der indebærer sene aftener, delikat mad og høje temperaturer. Denne pakke er en, man ikke siger nej til, for det er bare det der skal til for at man kan trække stikket helt og aldeles og placere sig midt i noget, der adskiller sig så meget fra den hverdag, man kender. Ofte kan dét at flyve fra en destination til en anden alene stå som symbol for at flytte fokus fra alle de praktikaliteter, der fylder i hovedet. Og det er bare ikke altid lige nemt at overgive sig til afslapning i hjemlige rammer, når alle disse kan minde en om de ting, man i realiteten kunne kaste sig over. Måske ringer arbejdet midt i ferien i en akut-situation, hvor man tager sig selv i at stille sig til rådighed midt i den gyldne tid, man ellers havde afsat, eller måske skriger det hegn, der endnu ikke er blevet malet efter 1 år, at det er på tide lige nu og her, mens man ellers havde lovet sig selv kun at være og ikke bekymre sig om det trivielle.

Det er en øvelse at lukke af

Selvom hele idéen om syden, varmen og maden lyder overdådig, er det altså ikke den eneste måde, hvorpå man kan slappe af og trække stikket. Man kunne måske nærmere sige, at det ville være den nemme løsning. Måske man skulle øve sig i at kunne slappe af i hjemlige omgivelser og netop ikke falde i de trivielle fælder. Danmark har mange ekstraordinære perler, man glemmer at opdage, netop fordi man søger andetsteds. Men måske det er på tide at holde den næste sommerferie inden for rækkevidde – velvidende at man kan blive konfronteret med løse ender. Her handler det om at indstille sig på, at de eksisterer, men samtidig acceptere, at lige nu og her handler om selvforkælelse, afslapning og velvære.

Gå all in

Bare fordi man holder ferie i Danmark, betyder det ikke, at man ikke kan gå all in på alle de punkter, man normalvis havde prioriteret højt. Man kan finde det dejligste, mest charmerende og eksklusive feriehus, så rammerne er sat. Inden for disse rammer kan man jo selv kokkerere delikate måltider, eller man kan gå på opdagelse i byens udvalg af kulinariske madoplevelser. En ferie er, hvad man gør den til, og det samme gælder en ferie i Danmark.