Det er efterhånden ved at gå op for de fleste, at dronerne er kommet for at blive. Og selvom nogle vil mene, de kan bruges til ondsindede handlinger (som overvågning, terrorangreb etc.), er sandheden en helt anden.

Dronerne er her, og de er her for at hjælpe os med at gøre livet lettere. Læs blot hvordan dronerne er med til at hjælpe.

Humanitær hjælp

Når der opstår katastrofer og folk fanges i nød, kan det være svært – eller risikere andre menneskeliv – at få hjælpen frem.

Men her kan dronerne heldigvis bruges til at sørge for, den fornødne mad eller medicin når frem. Dronerne er meget mere adrætte og kan derfor komme til i områder hvor f.eks. en helikopter ikke kan bevæge sig rundt. Droner er allerede anvendt i sådanne tilfælde, og det er kun forventet, at de vil spille en endnu større rolle i fremtiden, når tsunamier fanger folk på hustage eller andre katastrofer gør det svært at nå frem.

Landmanden får hjælp

Det lyder måske ikke så foreneligt. Men landbrug og droner går fantastisk hånd i hånd. Hvordan kan dronen hjælp? Ved samtidig brug af fotosyntese fra multispektrale kameraer. Dronen flyver op og fotograferer marker og afgrøder, hvorefter landmanden kan se, om der f.eks. er problemer med angreb fra insekter, oversvømmede områder, zoner med dårlige vækstforhold og meget mere.

Det betyder ikke bare, at landmanden kan optimere sin drift, men også at han f.eks. kan undgå at sprøjte med pesticider og andet, der ikke er godt for miljøet. Du kan læse mere om emnet her.

Dronerne fælder kriminelle

Droner holder et vågent øje med skurkene. Fra luften kan dronerne spore kriminelle, som har taget flugten og vil stikke af. Ligeledes kan dronerne filme både live og arkivere. Det betyder, den kan skaffe glimrende videomateriale, som kan bruges til bevisføring, når skurkene skal fældes i retssystemet.

Udbringning af pakker – og mennesker?

Dronerne er så småt begyndt at spille en rolle i forbindelse med udbringning af pakker. Amazon har planer om at kunne aflevere bestillinger lynhurtigt ved brug af den lille robotflyver, mens andre også ser muligheder i det flyvende postbud.

På kinesisk Tv har der endda været videoer af droner, som kunne flyve med en passager. Måske det bliver noget sjovere at praje en taxa i fremtiden?