Alle kender til irritationen med hudproblemer. Så i stedet for at ty til kreative løsninger som en hue eller en ny frisure til at dække bumsen i panden, bør man i stedet se sig om efter et nyt hudplejeprodukt, men hvordan finder man så det rigtige produkt?

Hvis du er i tvivl om det rigtige produkt til dig og din hudtype, er der her samlet en liste over, hvad du bør fokusere på til dit behov. Det er meget vigtigt, at du bruger det rigtige, for en forkert creme eller serum, kan ikke blot forhindre de ønskede resultater, men desværre også forværre din huds tilstand.

Uanset hudtype bør du altid gå efter produkter uden parfume, da dette kan udtørre alle hudtyper og give huden unødvendig irritation. Vælg altid produkter steder hvor du kan se anmeldelser, så du har flere anbefalinger og måske et par tips. Køb ideelt fra et sted med gode anmeldelser og en bred variation af produkter. Find det perfekte hudplejeprodukt til din hudtype her.

Fedtet hud

Når du har fedtet hud, kan det stamme fra forskellige ting. Det opstår primært når hudens naturlige olieproduktion bliver øget, så blander det sig med snavs og døde hudceller, hvilket tilstopper porrerne. Dette resulterer i en hud, der er kosmetisk set er skinnede og virker olieret og kan forsage hudproblemerne.

Med fedtet hud bør du ikke begå de klassiske fejl. Mange tænker, at hvis deres hud er fedtet, så bør de ofte bruge renseservietter for at fjerne fedt og snavs. Problemet ved dette er, at renseservietter fjerner den naturlige olie i huden, som en sund og pæn hud har brug for.

Du bør altså undgå udtørrende ingredienser. Ideelt er naturlige produkter også bedst, da de ikke indeholder de udtørrende stoffer. På den anden side skal du dog heler ikke vælge produkter med tilsat olie, da dette ikke er til dit behov.

Når du skal forhindre fedtet hud, er der nogle forskellige produkter, du bør bruge. Du skal investere i en god ansigtsvask, for at minimere mængden af døde hudceller, derved får du renset huden korrekt, uden at udtørre den. Du skal også beskytte huden med nat- og dags creme.

Tør hud

Tør hud kan give problemer, og en slem tilstand kan give skallet og tør hud. Tør hud kan kendetegnes ved at se mat ud og føles tør, det er dog ikke det samme som dehydreret hud. Tør hud gør i stedet, at det kan være svært at optage normale produkter.

Det er vigtigt, at tage dig af dit mentale helbred, da stress også kan resultere i hudproblemer. Du bør også undgå solskoldning, da tør hud kan forværre konsekvenserne af solskoldning. Gerne et beskyttende produkt med UV-filter, så din hud er beskyttet mod UV strålerne.

Med tør hud bør du vælge produkter som exfoliere. Du bør også sørge for ikke at overrense, en rense creme og skintonic afsluttet med en nat creme er godt, men sørg for at vælge produkter, der fjerner de dårlige olier.