Hvis i skal have lavet en ny terrasse eller have en ny indkørsel og i selv vil lave den, så er en pladevibrator i hvert fald nødvendig. Hvis du ikke ved hvad en pladevibrator er, så læs med her. Udover det får du også hjælp til ting du skal være opmærksom på, når du endelige skal købe din egen pladevibrator.

Hvad er en pladevibrator?

Når man skal anlægge indkørsler, pladser, terrasser og lignende kræver det at man har en pladevibrator. En pladevibrator er en maskine, der bruges til at pakke jorden, sten og andre ting der ligger løst. Pladevibratoren stamper jorden, så den bliver fast og solid. Dette er kernen når man skal bygge eller anlægge noget nyt på jorden. Ved at bruge en pladevibrator forlænger du levetiden.

Den minder om en vejtromle, da det gavner det samme formål. De har hver sine fordele. Pladevibratoren har bedre fordele hvad angår effekten i forhold til størrelsen.

Inden køb

Inden du køber pladevibratoren, skal du lige have styr på et par ting. Først og fremmest skal du vide om den skal bruges til fliser eller sten, da der er stor forskel på de to slags pladevibratorer.

Hvis man skal vibrere fliser, er der nogle krav til pladevibratoren. For eksempel må den max veje 90 kg. Derudover skal frekvensen være 90 Hertz i minuttet. Der skal køres én gang på langs og efter den efterfyldes, skal der køres én gang igen på tværs. Begge gange skal være med 50% overlap.

Hvis man derimod skal vibrere sten, så skal vægten være meget større. Minimum 180 kg. Og igen en frekvens på 90 Hertz i minuttet. Der skal igen køres to gange og begge gange skal være med 50% overlap.

Hvis man ikke vil købe en pladevibrator kan man altid bare leje en, da det ikke just er billigt.