Er du også den lykkelige ejer af en bil, så du kan fræse rundt på vejene året rundt? Så kender du helt sikkert også til de mange beslutninger, som skal tages, når du ejer en bil. Der skal være styr på forsikring, registreringsafgift, bilvask, sprinklervæske og dæk. Lige netop det med dæk, det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Skal du have dig et par helårsdæk eller skifte til vinterdæk, det kan mange være i tvivl om. Heldigvis, kan du læse mere her: https://www.teknicar.dk/tips-tricks/vinterdaek-eller-helarsdaek/ og blive klogere på, hvilken beslutning der er bedst for dig.

Hold styr på din bremselængde

Du er så heldig at bo i et land, hvor vi får sne og glatte veje om vinteren. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, at du skal have den rigtige bremselængde. Med et par vinterdæk får du en kortere bremselængde end med et par helårsdæk – og derfor vælger mange at skifte til vinterdæk i de kolde måneder. Den bedre bremselængde skyldes, at vinterdæk er lavet af en anden type af gummi, som binder bedre til asfalten på vejen.

Dækmønsteret er værd at overveje

En anden ting du skal huske på, er at der faktisk er lovgivning om, hvor godt dit dækmønster skal være. Dækmønstret er altid bedre på vinterdæk, og det er også bedre på et nyt dæk. Det skyldes nemlig, at du slider på dit dæk, når du kører, og så bliver dækmønstret ligeledes slidt op. Derfor skal du huske at holde øje med, at dit dækmønster lever op til de krav, som er i Danmark. Hvis du skal på ferie i udlandet, så skal du også huske at tjekke, om der er andre krav dér. Hvis du stadig er i tvivl om, om du har styr på dine dæk, så hop ind og læs mere på https://www.teknicar.dk/tips-tricks/vinterdaek-eller-helarsdaek/.