Glyptoteket ligger i midten af Københavns centrum, og det er let tilgængeligt og bestemt et besøg værd. Vi giver dig al den information, som du har brug for omkring Glyptoteket. Vi kommer blandt andet omkring praktiske aspekter som pris og tilgængelighed, hvad du kan have i vente inden dit besøg på Glyptoteket, og hvordan du nemt kan tage skoleklassen med.

Glyptoteket er en arkitektonisk perle midt inde i København, både indeni og udenpå. Her vil du blive mødt af en pompøs og smuk bygning af ældre dato. Ny Carlsberg Glyptotekets glasloft i midten af bygningen er særdeles dragende og en oplevelse for sig selv. Glyptoteket blev stiftet af Carl Jacobsen, der var 1800-tallets store industrimagnater og en lidenskabelig samler. Glyptoteket har været åbent for alle siden 1897, hvor kunst og arkitektur stolt blev vist frem.

Transport

Lad os starte med alt det praktiske, som er værd at vide, hvis du skal en tur på Glyptoteket. Det er hverken nogen besværlig eller dyr fornøjelse for dig at besøge Glyptoteket i København. Beliggenhedsmæssigt, så ligger Glyptoteket særdeles centralt placeret klods op af Københavns Hovedbanegård og Tivoli. Det tager kun få minutter at gå fra Københavns Hovedbanegård og til Glyptoteket. Ved Hovedbanegården stopper der samtlige af byens busser, så du nemt kan gå til Glyptoteket. På den måde kan du tage bus eller tog fra hele byen og til Glyptoteket.

Skal du cykle til Glyptoteket, så er det heller ingen sag. Cykler du fra Rådhuspladsen, så tager det dig også kun 2 minutter med den centrale placering, som Glyptoteket har. Derimod bør du lade byen stå hjemme eller udenfor byen. Det kan nemlig være svært at finde parkering tæt på Glyptoteket. Og så den offentlige transport er så god, så er det med at udnytte chancen for at spare tid og penge på parkering ved Glyptoteket.

Pris og åbningstider

Besøget behøver som nævnt ikke være en dyr fornøjelse for dig. Som voksen koster det 115 kr. at komme ind, og dette er inklusiv Glyptotekets særudstilling, som varierer alt efter sæson. Studerende eller unge under 27 kan komme ind for 85 kr. inklusiv særudstillingen, og alle under 18 kommer gratis ind på Glyptoteket.

Besøger du Glyptoteket om tirsdagen, så er der penge at spare. Det er nemlig gratis for alle hver tirsdag, men du skal dog betale 60 kr. for at se den smukke særudstilling. Vil du have et årskort til Glyptoteket, så du kan se på unikke kunstværker og smuk arkitektur lige præcis, når du vil, så koster det dig 275 kr. Vil du have muligheden for at tage en gæst med, så koster det 445 kr., og for de unge koster det kun 150 kr.

Som årskortsholder, så får du en række fordele inde på Glyptoteket. Først og fremmest får du adgang til alle udstillinger og arrangementer på Glyptoteket. Du får 10% i den hyggelige café, der ligger under det store glasøje, og du får også 10% i Glyptotekets butik. Samtidig slipper du for lange køer, da du som årskortholder kan scanne dit årskort ved indgangen.

Men hvornår kan du besøge Glyptoteket? Det kan du selvfølgelig gøre seks dage om ugen, hvor mandag er den officielle helligdag for museer over hele verden. Glyptoteket holder åbent tirsdag-søndag fra 11-18 på nær om torsdagen. Torsdag er nemlig den sene åbningsdag, hvor du kan besøge Glyptoteket i tidsrummet 11-12.

Særlige oplevelser

Foruden de faste udstillinger på Glyptoteket, så er der hvert år en række særudstillinger og arrangementer, som vil give dig nogle helt særlige oplevelser. Særudstillingerne vil kun være at finde på Glyptoteket i en bestemt periode, hvorefter de vil blive erstattet med en anden. Disse udstillinger kan give dig nogle fantastiske oplevelser, da de er noget udover det sædvanlige. Vil du læse mere op Glyptotekets kommende udstillinger, så kan du læse mere på glyptoteket.dk.

Når du besøger Glyptoteket kan du selvfølgelig også få en særlig rundvisning på museet. Traditionen tro siden 1897, tager Glyptoteket kærligt hånd om gæsterne, og derfor kan du få en gratis rundvisning på bestemte dage. Her vil du få historierne om de forskellige udstillinger fra kunst- og fagspecialister. Du skal dog huske at bestille din billet på glyptoteket.dk inden, da antallet af deltagende er begrænset. Du kan herefter hente din billet i billetsalget på dagen.

Vil du have en helt privat rundvisning på Glyptoteket, så kan du arrangere en rundvisning for maksimalt 30 personer af en varighed på 45-60 minutter. Denne tur koster 975 kr., og denne pris er udover entréprisen. Denne mulighed er ideel for dig, der gerne vil have hele familien med på tur, eller skal have arbejdet med på firmatur.

Alt det andet

Det er ikke kun de smukke kunstudstillinger, der er et besøg værd, når du kommer til Glyptoteket. Den gode café, der har Glyptotekets bedste beliggenhed, står og klar til at give dig en særdeles god oplevelse. Her kan du nyde en god kom kaffe og lækre snacks, imens du har udsigt udover Vinterhaven, som ligger under glasøjet i Glyptoteket. Du kan også kigge fordi den fine museumsbutik, som du finder på Glyptoteket.

Undervisning på Glyptoteket

Skoleklasser kan virkelig få lov til at få en særlig oplevelse ved at besøge Glyptoteket i undervisningen. Her kan forskellige skoleforløb følge kunstens historie på museet, og Glyptoteket har sørget for en række undervisningsforløb for de forskellige klassetrin og fag. Du kan sammen med Glyptoteket aftale, hvilket undervisningsforløb I gerne vil følge, og på den måde få undervisningen ud af lokalet og ind i smukke omgivelser.

Det er også muligt at besøge Glyptoteket på egen hånd som skoleklasse. I vil få særdeles gode priser, hvis I har elever med over 18, og I skal bare sørge for at booke jeres billetter i forvejen.

De fag, som du kan finde undervisningsforløb for skolebørn er:

  • Billedkunst
  • Fransk
  • Historie
  • Kristendomskundskab
  • Oldtidskundskab
  • Religion
  • Samfundsfag

Konference og arrangementer

Skal du selv afholde en konference eller et arrangement, hvorfor så ikke gøre dette på Glyptoteket? Du kan holde årets arrangement på Glyptoteket i nogle helt unikke omgivelser, som dine gæster sent vil glemme. Glyptoteket har en række sale, som du kan låne og danne nogle ekstraordinære rammer for elegante middage og dagslange konferencer. Glyptoteket kan rumme op imod 700 gæster alt efter lokalevalg.

Festsalen kan rumme omkring 700 mennesker, og dette er Glyptotekets hjerte når det kommer til store forsamlinger. Det smukke gulv og de antikke søjler skaber et smuk og rart atmosfære, hvor lyset kan trænge igennem det glasbeklædte loft. Middage i Festsalen foregår altid efter museet er lukket, og de må fortsætte indtil senest midnat.

Vinterhaven er den centrale mødepunkt på Glyptoteket. Her kan du byde gæster på snacks og gode cocktails, og derfor fungerer denne placering godt til små konferencer og som et mødepunkt for mange mennesker. Sammen med Festsalen kan disse to lokationer rumme op til 800 mennesker.

Du kan også nyde caféen på egen hånd, og her kan du huse omkring 80 mennesker. Caféen sætter rammer for de mere intime arrangementer, og du kan også holde møder i caféen inden museets åbningstid kl 11 hver dag. I en anden krog i Vinterhaven finder du Carls Bar, som kan rumme 60 stående gæster ved mindre receptioner.