En tur på Nationalmuseet i København er en oplevelse for alle, og en oplevelse, som du sent vil glemme. Vi giver dig alt det, du behøver at vide om Nationalmuseet, lige fra praktiske oplysninger som pris og åbningertider og til, hvad der er af unikke oplevelser på museet. Nationalmuseet rummer nemlig meget andet end en udstilling, og du finder både en butik og mulighed for at få mad på museet.

Nationalmuseet er beliggende i København, og er Danmarks største nationale museum. Nationalmuseet i København er et sandt vidunder, og det ligger særdeles godt placeret midt inde i Storkøbenhavn. Her kan du få et indblik i hele Danmarkshistorie på smukkeste vis, og Nationalmuseet har i de senere år gennemgået en stor renovering, så du får en endnu større oplevelse.

Nationalmuseet holder til i Prinsens Palæ, der kan dateres helt tilbage til 1743. Dette er i Ny Vestergade, som ligger i København K. Dette giver Nationalmuseet en af byens mest centrale placeringer, og det er nemt at komme dertil.

Transport

Skal du et smut forbi nationalmuseet, så er det super nemt for dig at komme hertil med alt andet end bil. Nationalmuseet ligger godt placeret i forhold til den offentlige transport i København og i forhold til Københavns Hovedbanegård. Du kan nemt gå fra både Strøget og Hovedbanegården til Nationalmuseet eller springe på en bus, der stopper lige ude foran.

Nationalmuseets placering gør dog, at det kan være svært for dig at parkere. Inde midt i København er der nemlig ikke meget plads til parkering af biler, og derfor bør du lade den stå hjemme eller lidt unden for byen. Det er samtidig dyrt at parkere tæt ved Nationalmuseet i København K, da dette er kernen af Københavns centrum.

Oplevelser på Nationalmuseet

Nationalmuseet byder på et væld af unikke oplevelser, som du sent vil glemme, og som du samtidig kan lære en helt masse af. Nationalmuseet har en række permanente udstillinger, som du til hver en tid kan se derinde. Her finder du Danmarks Oldtid, som er en udstilling, der fortæller om det forhistoriske Danmark. Her kan du blandt andet se Egtvedpigen, det store sølvkar fra Gundestrup og Solvognen.

Du finder også verdens største samling af genstande fra Grønland på Nationalmuseet. Dette kan være genstande som amuletter, jagtudstyr og påklædningsdele. Vil du hurtigt rundt på Nationalmuseet uden at gå glip af noget, så kan du tage en gå-selv-guidetur. Du kan på kun 60 minutter komme omkring de vigtigste områder på Nationalmuseet og få et godt indblik i de mange historier. Du kan frit vælge mellem tre forskellige guidede ture på Nationalmuseet:

  1. Danmarkshistorien, der fortæller om den danske historie igennem tidsaldrene.
  2. Familieturen, som griber om hele familien og lader turen være en leg.
  3. Jørgen rundt, hvor vi kommer ud i verdens forskellige kroge på Nationalmuseet midt i København.

Der er også rig mulighed for at børnene kan blive underholdt. Børnenes Museum, som er en del af Nationalmuseet, byder på en helt særlig historisk oplevelse. Her kan børnene komme tæt på kultur og fortid, hvor de blandt andet kan opleve, hvordan skolegangen var tilbage for 100 år siden. Det er også muligt at opleve fortiden køkkener og meget andet.

Pris og åbningstider

Det koster dig ikke en formue at besøge Nationalmuseet, og langt fra faktisk. Nationalmuseets pris for et besøg er yderst overkommelig, og især med alle de oplevelser, som du kan få på dit besøg. For en voksen er prisen 95 kr. for en dagsbillet på Nationalmuseet, og har du et barn med, så koster det dig faktisk kun 80 kr. Børn mellem 0-17 år er gratis, og har du et Copenhagen Card, så kan du også besøge Nationalmuseet helt gratis.

Du kan besøge Nationalmuseet alle ugens dage, på nær mandag, da dette er den officielle helligdag for museer over hele verden. De resterende seks dage kan du besøge Nationalmuseet 10-17. Børnene museum lukker 16:30, og der er selvfølgelig bestemt helligdage, hvor der er lukket samt ekstra åbningsdage. I påsken kan du nemt tage børnene med på Nationalmuseet, da der selvfølgelig er åbent, når I har fri fra arbejde og skole.

På Nationalmuseets hjemmeside kan du finde al den info, som du måtte have brug for. Hjemmesiden natmus.dk er det officielle hjemmeside, og den bliver nøje vedligeholdt med aktuelle åbningstider og nyheder fra Nationalmuseet. du kan også finde informationer omkring leje af lokaler på pladsen og meget andet.

Mad og shopping

Foruden de flotte og enormt store udstillinger på Nationalmuseet i København, så er der selvfølgelig også en dejlig restaurant på Nationalmuseet. Restaurant Smør byder på en ekstraordinær frokostoplevelse, hvor du finder referencer til det klassiske, danske frokostkøkken som vi kender det på bedste vis. Nationalmuseets restaurant nyfortolker gamle klassikere, og så har de stort fokus på bæredygtighed og lokale råvarer. Derfor kan du få en gastronomisk oplevelse baseret på de bedste råvarer, der er lokale og økologiske.

Du kan altid booke bord i restauranten på Nationalmuseet. Dette er en god idé, hvis I er mange, der skal have frokost ved jeres besøg. Du kan også altid besøge restauranten uden at skulle betale entré på Nationalmuseet.

Du finder også Muserumsbutikken, som er Nationalmuseets helt egen butik. Den ligger selvfølgelig på museet, og her finder du et væld af forskellige produkter. Du finder alt fra øl og bøger til julepynt og meget andet til forskellige traditioner på året. Du kan selvfølgelig også få plakater og muserumskopier, som er nogle af dem, der hænger rundt omkring på Nationalmuseet.

Skolebesøg

Nationalmuseet har gjort det nemt for dig som lærer at tage eleverne med på en undervisningstur udover det sædvanlige. Du kan nemlig få lov til at undervise og blive undervist på Nationalmuseet med alle eleverne.

Nationalmuseet tilbyder en række af forskellige undervisningsforløb for de forskellige klassetrin, og der er også noget for børnehaver og sprogskoler. På natmus.dk kan du læse om de mange undervisningsforløb. Det er muligt at deltage på disse mandag til fredag fra 10-12 på Nationalmuseet, hvor undervisningen foregår.

Der er også blevet produceret til formålet af Nationalmuseet. Du finder undervisningsforløb med tilhørende undervisningsmateriale til fire forskellige trin:

  1. Børnehaver, 0. og 1. klasse
  2. Grundskolen
  3. Ungdomsuddannelser
  4. Sprogskoler

Der er altså rig mulighed for at få en dag på Nationalmuseet, hvor læring og oplevelser stemmer overnes. Alt dette er muligt fordi Nationalmuseet er primus motor i forhold til at skabe et eksterne læringsmiljø for børn og unge. Nationalmuseet er en paraplyorganisation for 20 museer, der sammen giver cirka 100.000 børne og unge muligheden for at lære på anden vis. Nationalmuseet samarbejder også med en række af forskellige uddannelsesinstitutioner og partnere, der med til at skabe en forbindelse mellem læringsmiljø og kultursektoren.