Har du nogensinde overvejet at bygge din egen terrasse? Hvis ikke allerede du har en terrasse i din have, vil du blive rigtig glad for en. Du kan nemlig bruge rigtig mange gode timer derude. Det er der, du kan sætte dig om sommeren, når du skal nyde solen. Men det er også der, du kan samle dine venner eller familie til en hyggelig grillaften.

Men hvordan kommer du i gang med at bygge din egen terrasse?

Beslut dig for hvordan din terrasse skal se ud

Når du har besluttet, at du gerne vil bygge en terrasse, kan du som det første finde ud af, hvordan den mere præcist skal se ud. Du skal finde ud af, hvilken form og størrelse den skal have bl.a. Det kan godt kræve, at du laver nogle forskellige beregninger.

Det kan også være en hjælp, hvis du laver en tegning af din have, så du bedre kan se det for dig. Du skal nemlig også finde ud af, hvorhenne din terrasse skal være i din have. Det har afgørende betydning for, hvor stor den f.eks. kan være.

Når du skal vælge et sted til din terrasse, kan du bl.a. tænke over, hvorhenne der er mest sol og mindst blæst i din have. Der er nemlig ikke så meget ved at sidde på en terrasse, som er i skygge og vind.

I forhold til hvordan din terrasse skal se ud, kan du også gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilket look du er mest mht. materialevalg.

Find alle de nødvendige materialer

Når du har styr på, hvordan din terrasse skal se ud, kan du begynde at købe diverse materialer til den. Du skal først og fremmest købe materialer til selve terrassen. Vil du lave en træterrasse? Eller er du mere til en terrasse af fliser? Eller er du måske helt vild med Holmegaardsten?

Når du skal tage stilling til det, skal du overveje, hvad der passer bedst til din bolig, til dit budget og til din personlige stil. Der er mange faktorer, der spiller ind, men det vigtigste er, at du vælger noget, som du synes, er flot.

Alt afhængig af hvad du laver din terrasse af, får du også brug for nogle andre materialer såsom skruer, stenmel el.lign.

Afskærm din terrasse med et læhegn

Det kan aldrig helt undgås, at det blæser på din terrasse. Du kan godt gå efter at placere den et vindstille sted i din have, men der vil alligevel altid være noget vind. Det kan du dog lave om på ved at afskærme din terrasse med et læhegn. Et læhegn tager ikke kun blæsten, det skaber også en rigtig hyggelig stemning på din terrasse.

Hvis vinden altid kommer fra en bestemt retning, kan du med fordel placere et hegn der. Du kan få læhegn i alle mulige forskellige designs og størrelser, så det burde være muligt at finde et, der passer til din terrasse.