Er du i tvivl om, hvilken ladeløsning du skal vælge til din elbil? Der er forskellige muligheder, og det kan være svært at vide, hvilken der er bedst til ens kørselsbehov.

Men det er faktisk præcist dit kørselsbehov, der er afgørende for, hvilken løsning du skal vælge. Her på siden prøver vi at guide dig igennem valget af den rigtige lader til din elbil. 

Hvad er mine muligheder?

Er du til offentlige standere? Eller overvejer du at købe din egen ladeboks? 

Det er forskelligt, hvad man er til. Ønsker du at lære mere om de to slags, kan du læse videre her og gøre dig klogere.

Ladeboks til hjemmet

Er du træt af hele tiden at skulle finde offentlige standere, der er ledige? Det er du højst sandsynligt ikke alene om. Men heldigvis findes der en løsning.

Med en ladeboks kan du lade bilen hjemmefra, præcist når det passer dig. Slip for at skulle ud og finde standere og vente i kø. Lad i stedet bilen op fra dit eget hjem.

Men det bedste ved en ladeboks er ikke engang, at du har mere frihed til at lade, men at ladeboksen hjælper dig med at spare penge. Strømforbruget afregnes time for time, hvilket betyder, at du kan holde øje med strømpriserne og holde dit forbrug nede på de tidspunkter, hvor priserne er højest. 

Få pengene tilbage med elrefusion

Vælger du at få monteret en ladeboks hjemme som lader til din elbil, kan du vælge en serviceaftale tilknyttet til boksen. Aftalen indeholder blandt andet ordning med elrefusion, hvor du får fuld refusion på afgiften af den strøm, du bruger til at oplade elbilen hjemme. 

Derudover indeholder aftalen typisk en garantiordning og vedligeholdelse, så du kan passe godt på ladeboksen. 

Spar penge og vælg et ladeabonnement

Hvis ikke du har råd til en hjemmelader, er der ikke noget galt med at bruge offentlige standere. Det gælder især, hvis du ikke kører så ofte.

Men har du et stort kørselsbehov, kan det blive en dyr affære at betale for at benytte standere hver gang, du skal lade. I det tilfælde kan du med fordel tegne et abonnement, hvor du kan benytte offentlige standere og kun betale for dit forbrug. 

Har du en ladeboks, kan du også med fordel lave abonnement og benytte udbyderens standere rundt omkring i landet.