Det er ikke ulig mænd at have en fornuftig samling af redskaber og værktøjer liggende til diverse projekter, hvilke der ofte er både nogle igangværende, færdige og endnu ikke påbegyndte af. Dette kan være til frustration for din partner, hvis redskaberne og værktøjerne ligger over det hele.

Lad valget falde på et holdbart tag såsom solidt ståltag

Du kan derfor bygge et redskabsskur til opbevaring af alle dine redskaber samt værktøjer og evt. værktøjskasser. Men det kan godt kræve en lille, opsummerende guide at få opfrisket, hvad der er behov for at blive tænkt over, når du bygger et redskabsskur.

Det første, vigtige at tænke over er taget. Hvor solidt skal det være, hvilket materiale er bedst egnet, og hvor meget skal der købes, er relevante spørgsmål. Hvis du eksempelvis vælger ståltag, kan du kigge nærmere på det her: https://www.dansktagbyg.dk/staltag. Et ståltag er vældigt holdbart, og det er samtidigt også relativt nemt at montere. Det er særdeles velegnet til byggerier såsom et redskabsskur, og derfor vil det være aktuelt at overveje, om dit redskabsskur skal overdækkes af et ståltag.

Tænk ud af boksen, og udnyt den ideelle plads optimalt

Da et redskabsskur jo skal kunne rumme en masse redskaber og potentielt også løsliggende værktøjer eller tunge, fyldte værktøjskasser, skal det trods alt have et vist areal. Det behøver dog ikke at fylde meget i hverken bredde eller længde, hvis du lægger en smart og praktisk plan for en hensigtsmæssig indretning.

Hylder og skuffer er for eksempel oplagte til indretningen. Du kan udnytte den højde, skuret under alle omstændigheder skal have for at kunne have plads til et menneske eller flere, ved at opsætte hylder hele vejen langs væggene i flere etager. Da vil du kunne placere adskillige redskaber og værktøjer, uden at du vil skulle bygge et større gulvareal end først tiltænkt.