En kran er et utrolig hjælpsomt arbejdsmiddel til at optimere produktiviteten på din arbejdsplads. Grundet de enorme mængder kilo som dine kraner løfter rundt på til hverdag, er det dog vigtigt, at de står knivskarpt. Fejl og mangler på en af dine kraner kan ende katastrofalt, og kan i værste tilfælde koste menneskeliv. Derfor er det heller ikke uden grund, at det er lovpligtigt, at få vedligeholdt dine kraner. Dette skal gøres hvert år. På samme måde er det lovpligtigt, at du efter køb af en ny udekran får udført et grundigt tjek på den også.

Som du kan høre, ligger der et enormt stort ansvar hos dem, der skal foretage de forskellige eftersyn på din kran. Det er derfor vigtigt, at det er nogle kompetente mennesker, der gør det. Kranservice af høj kvalitet kan du eksempelvis få hos SKS Kraner, hvis du har din daglige gang i hovedstadsområdet eller resten af Sjælland. Klik på kraner Sjælland for at læse mere om SKS Kraner. Hvis du har din daglige gang i resten af landet, kan du stadigvæk benytte dig af deres kranservice.

Hvilke typer af kraner skal der laves tjek på?

Der er fra arbejdstilsynets side krav om, at alle hejseredskaber og løftegrej skal have et lovpligtigt hovedeftersyn hver tolvte måned. Det gælder altså blandt andet vakuumløftere, svingkraner, gondolsystemer med mere. Se eventuelt yderligere information ved at klikke på kranservice Sjælland.

Hvilke typer opgaver udføres under et krantjek?

Der bliver først og fremmest tjekket op på sikkerhedsudstyret på kranen. Dette bliver ligeledes justeret, og udsat for en funktionskontrol. Ligeledes foretages der en funktionskontrol af el-udrustningen, strømtilførslen, betjeningsorganerne samt de hydrauliske og pneumatiske komponenter. Derudover er der også nogle specifikke ting ved den enkelte kran, som der skal tjekkes op på. Endelig foretages der en prøvebelastning med dertilhørende dokumentation.