En del af mange virksomheder er kurser, hvor det handler om at alle virksomhedens ansatte udvikler nye evner, og lærer hinanden bedre at kende. Det er meget forskelligt, hvordan disse kurser bliver afholdt – nogle bliver holdt over en enkelt dag i virksomhedens eget mødelokale, mens andre er med en overnatning på en anden lokation. Det rigtige valg afhænger selvfølgelig af, hvor vigtigt et kursus det er, og hvor meget der skal nås.

Find det rigtige sted at holde kurset

Noget af det første I skal finde ud af i forbindelse med kurset, er hvor det skal holdes henne. Selvfølgelig skal der lige være styr på, hvad kurset går ud på, og hvem der skal med, men så snart det er på plads, kan I begynde at få styr på de andre formaliteter. Som sagt kan det sagtens give god mening bare at holde en kursusdag på arbejdspladsen, hvis det er et kort kursus, der kun varer nogle timer. Er det derimod et længerevarende kursus, kan det give god mening at holde kurset ude, f.eks. i et kursus center.

Mad der holder energien oppe

På et kursus sker der ofte rigtig mange ting indenfor meget kort tid. Når man skal have det hele med, kan det godt være noget, der virkelig slider på energien, og derfor er det vigtigt at få noget næring indenbords, der kan være med til at danne ny energi. Ofte vil mad være inkluderet i en pakke, hvis kurset holdes ude ved f.eks. et kursuscenter. Så skal I ikke tænke på det, men skal blot koncentrere jer om kursets indhold. Holdes kurset på arbejdspladsen, kan det dog godt være, I skal finde en mulighed for catering til dagen, så I er sikre på, at alle medarbejdere får det optimale ud af kurset.