Der er mange valg der skal tages ved indrettelse af badeværelse og det er vigtigt, at du får valgt de rigtige materialer. På www.flottebade.dk, kan du finde alt hvad du behøver for at få et badeværelse efter dit ønske og som du glæde af de næste mange år.

Godkendt til badeværelser?

Husk at der er en lang række bygningsmæssige regler, som skal overholdes når du laver badeværelse. Tjek derfor altid bygningsreglementet grundigt, så du ikke bruger materialer, som ikke er godkendte til badeværelser.

På gulve og vægge, skal der være beskyttelse, i form af en vådrumsmembran, som forhindrer fugt i at trænge ind i konstruktionen. Der er helt bestemte regler for bruseniche og gulv. Det mest benyttede er klinker, eller støbte- forseglede overflader, som ikke er sugende.

Desuden skal alle produkter som er koblet til strøm. Det vil sige lamper, spejle med lys, spabade osv. overholde IP standarder, som er er standarder efter hvor fugtsikre de er. Et badeværelse er inddelt i forskellige zoner, hvor produkterne skal opfylde forskellige minimumskrav. Brusenichen er for eksempel i en zone, mens badmøblet er monteret i en anden zone.

Synlige materialer på badeværelset?

Materialer på badet, skal kunne holde til det barske, fugtig miljø, som findes på badet. Derfor er det bl.a. vigtigt at de ting du køber til badeværelset, er beregnet til dette. Bla. badtilbehør, kroge, håndklædestænger og spejle skal være af varianter hvor det er formålet at det er til badet.

Af populære overflader, kan vi fremhæve messing, enten i pvd overflader, som ikke ændre sig, eller rå-messing, som får patina af fugt, luft og varme. I rå messing, er det hele ideen, at det skal ændre sig.

Krom og børstet krom, er også populære farver, som aldrig går af mode og som er holdbare og stærke og derfor velegnede til badet.

Det er også en god idé at være opmærksom på rengøringen og vedligeholdelse af produkterne på badeværelset. Så man kan få dem til at holde længere og bevare dem i mange år.