Skal dit hus rives ned eller renoveres? Der er mange ting, som du skal tænke på, inden du begynder processen. Vil i blive boende I jeres hus mens renoveringen finder sted, eller vil I finde noget nyt? Det er vigtigt at få overblik over processen, og hvad der skal ske, inden du går i gang med dit projekt. Tænk også over hvor meget du vil lave selv på projektet. Lad være med at være for optimistisk da det kan ende med surt arbejde.

Hvor skal du bo?

Det kan være udfordrende at finde, det der passer helt præcist til dine behov. Du skal tænke på hvor mange, som skal bruge boligen, og hvordan den skal se ud. Der er flere løsninger, som du kan vælge, der er gode på hver sin måde. Skab midlertidige bygninger eller boliger med pavilloner, som du kan tilpasse præcist efter din smag. Med pavilloner kan du selv vælge, hvor stort det skal være m.m. Hvis du er til en mere klassisk løsning, kan du vælge at leje en lejlighed eller et hus. Det kan være mere hyggeligt med en rigtig bolig, og det kan også føles mere hjemligt.

Hverdagen under byggeri

Byggeri og renovering kan fylde meget i hverdagen og gøre dig stresset. Sørg for at have styr på så meget som muligt inden projektet går i gang. Lad også din omgangskreds og familie vide at i bygger om, og derfor måske har mindre tid og overskud til at være sammen med dem. Hvis I hyrer folk til arbejdet, kan det være en god idé at have en, som holder øje med, at alting bliver gjort ordentligt. Find en i stoler på, som har erfaring inden for faget. Til sidst må du huske at være tålmodig, og regne med at byggeri generelt er en langsom proces, som kan blive forsinket.