Når du vælger at kaste dig ud i en boligrenovering, er det et både udfordrende og spændende projekt, du står overfor. Det er bestemt hårdt arbejde, men når du engang er færdig og kommer ud på den anden side af det hele, vil det være hele arbejdet værd. Du kan nemlig skabe lige præcis den bolig, som du går og drømmer om.

Her bliver du klogere på, hvad du bør tænke over i forbindelse med en boligrenovering.

Gå aldrig i gang uden en helt klar plan

Når du går i gang med at renovere hele din bolig, er der rigtig mange forskellige ting, du skal lave. Der er som regel også langt flere, end du først lige regner med. Derfor bør du aldrig gå i gang uden en helt klar plan. Du kan ikke undgå at støde på en masse uforudsete udfordringer, men du kan planlægge dig ud af mange af dem.

Jo mere du planlægger, desto lettere kommer det hele til at gå. Du kan f.eks. notere:

  • Hvad der helt præcis skal laves

  • Hvornår alt skal laves

  • Hvad du skal bruge af materialer

  • Hvem der skal lave hvad

Vær realistisk med dine egne byggeevner

Selvom du vælger at kaste dig ud i en boligrenovering, er det ikke sikkert, at du har evnerne til at lave alt, hvad der skal laves. Der er nogle ting, der kræver, at du får hjælp af nogle professionelle. Desuden er det også begrænset, hvor meget du selv har tid og kræfter til at lave.

Derfor er det vigtigt, at du er realistisk med dine egne evner. Det er bedre at få hjælp til nogle af de udfordrende ting og i stedet bruge din egen tid på noget andet imens.

Det er en fordel, hvis du allerede tidligt i hele processen, kontakter de håndværkere du får brug for. Du kan finde en glarmester i København eller alverdens andre håndværkere på bygga.dk.

Læg et budget og undgå økonomiske overraskelser

Der er ingen tvivl om, at det er dyrt at renovere en hel bolig. Hvis du vil undgå, at prisen stikker helt af, kan du lægge et budget. Hvis du lægger et budget på forhånd, kan du se, hvor mange penge du har at gøre godt med.

Hvis du skal undgå nogle økonomiske overraskelser, skal du hele tiden holde øje med, hvor mange penge du bruger, og hvordan det stemmer overens med dit budget. Hvis ikke du løbende tjekker op på dit budget, risikerer du, at du lige pludselig har brugt alt for mange penge.

Pas på dig selv og din krop

Det er hårdt både fysisk og mentalt at renovere en hel bolig. Du har måske et arbejde, du skal passe ved siden af og en familie, du skal se. Det vigtigste i sådan en proces er, at du passer på dig selv og din krop hele vejen. Det er bedre, at projektet bliver skubbet nogle måneder, end at du går helt ned.