Sommerens dejlige sol har lagt sig samtidig med at sommerferien er forbi. Efteråret har virkelig sat sit præg i det danske landskab med orange og røde blade, som drysser ned fra træerne. Det betyder også, at hverdagen for alvor er godt i gang igen, og derfor kan være en god idé at lave en grundig rengøring og klargøring af bilen, som sikkert er blevet brugt godt i sommerferien, og derfor trænger til at blive genopfrisket. 

Er det ikke tid til du får frisket dine dæk op? 

Start med at få bilen gjort lækker ved at give den en ordentlig omgang vask udvendigt. Her er det vigtigt, at du får rengjort hele bilen, også dæk og fælger. Måske trænger du endda til at få nogle nye centerkapsler, som for alvor kan give blikfang ved, at de står stille, imens fælgene på bilen roterer. Derudover er det også vigtigt, at du får tjekket om lufttrykket i dækkene er korrekt. Dette kan gøres på de fleste tankstationer med en automatisk pumpe.

Sådan gør du din bil lækker indeni

Du skal også sørge for, at bilen er flot og ren indvendigt. Start først med at give alle måtterne en god rystetur, så du får fjernet alt snavs. Derefter skal du støvsuge bilen indvendigt samt tørre alle fladerne i bilen og sæderne af med en klud, som har været i lunkent vand. Hvis du rigtig gerne vil have, at sæderne kommer til at shine, kan du med fordel købe en god rens, som fås i de fleste forretninger, som sælger tilbehør til biler. Sørg også for, at du til sidst får tørret vinduerne af indvendigt i bilen. Et ekstra tip er, at det kan være en god idé at få luftet bilen godt igennem, mens du gør rent i den, så den ikke bliver fugtig indvendig.