Når det kommer til sundhed og kroppen generelt, findes der mange former for behandler, som ikke nødvendigvis har noget med sygdom at gøre. Mange behandlinger skal i stedet ses, som en metode til at optimere kroppen på og bringe den tilbage i balance. En stor del af danskerne, især mænd, går kun til lægen eller opsøger anden behandling, hvis de føler sig rigtigt syge. Det kan derfor være en stor fordel, for denne type personer, at kaste sig ud i nogle af de forskellige former for optimerende behandlinger.
I denne artikel kan du læse mere, om 3 typer behandlinger du måske ikke har hørt om før.

Cupping terapi

Denne form for behandling stammer fra Kina og er en ældgammel behandlingsmetode, som man bruger for at få musklerne til at slappe af, styrke blodtilførslen til musklerne og styrke immunforsvaret. Mange sportsudøvere har opdaget denne behandling og benytter den som en fast del af deres restituering proces.
Cupping kan også hjælpe på symptomer som f.eks. hovedpine og migræne, andre spændinger i nakke og muskler, ledsmerter samt modhjælpe muskelømhed. 

Lymfedrænage

Lymfedrænage er en afstressende form for behandling, som bl.a. kan afhjælpe væskeophobninger, også kaldet lymfeødem, har en generel afslappende virkning på kroppen. Andre fordele ved denne form for behandling er at den kan fremme helingsprocessen i forbindelse forskellige former for sportsskader, forbedre søvnkvalitet, symptombehandle gigt, ligesom den kan øge blodcirkulationen, eliminere stresshormoner og booste immunforsvaret. Lymfedrænage massage er derfor generelt godt for din krop.

Microneedling 

Microneedling kan også forveksles med dermaroller, men kan ikke sammenlignes. Teknikken er i princippet den samme, med det er vigtigt, at man rammer det rigtige lag i huden, hver gang huden brydes. Fejlagtig behandling kan resultere i blødning, skader på overhuden som de færreste vil kunne påføre sig selv med egen hånd. Rammer man ikke dybt nok i huden med mikronåle, kan man danne arvæv og få ”fortykket overhud”.