Laserterapi udforskes mere og mere, og der findes hele tiden nye fordele ved behandlingen med laser. Herunder uddyber vi, hvordan laserterapi fungerer, og hvad der egentligt kan behandles?

Hvad er laserterapi?

Laserterapi behandler overordnet gennem energi fra laserlyset, som overføres til cellerne i kroppen. Kroppen absorberer og omsætter herefter energien til brændstof. Energien trænger ind dybt i vævet i hver en lille celle kaldet mitochondrie, som bruger energien til at frembooste mange naturlige processer.

Hvad kan behandles?

Laser behandling har mange fordele for kroppens sundhed og kan bruges til rigtig mange områder og skader. Som sagt tilfører laserterapi kroppens celler energi, som blandt andet kan accelerere kroppens heling. Derfor er laserterapi utrolig god efter skader og operationer, som ellers vil give cellerne et underskud af energi. Ved akutte eller kroniske skader kan man gennem laser også mindske hævelser, smerter og ømhed. Inflammationer afhjælpes også hurtigere ved laserbehandling i nogle tilfælde ved slemme skader. Cellerne, som påvirkes positivt, hjælper på samme måde en hurtigere heling af mindre og store sår, da energien fremmer kroppens kollagen væv. Mangler du behandling mod et svagt immunsystem, så er laserterapi måske noget for dig. Du kan nemlig gennem laserbehandling styrke det naturlige immunsystem, som hjælper kroppen bedre med at bekæmpe for eksempel svamp, bakterie og vira.

Må jeg få laserterapi?

Alle kan stort set få laserterapi, dog er der dog visse undtagelser, som du skal være opmærksom på. Der er ingen dokumentation på, at gravide kvinder ikke må gøre brug af laserbehandling. Dog skal man være forsigtig, og vil du være på den helt sikre side og uden risiko, så vent med laserterapi til efter graviditeten. Har du kræft eller mistænker du sygdommen, så bevæg dig uden om laser. I dag er laser ikke godkendt til kræft i Danmark, men måske der bliver godkendt til behandling i fremtiden.