Der er næppe nogen voksne mennesker i Danmark, som ikke er klar over, at det er vigtigt at gå til tandlægen. Derfor er det også en smule paradoksalt, at mange (særligt unge) springer deres kontrolbesøg og rensninger over hos tandlægen.

For de unge, og for personer presset på økonomien, kan det bevidste fravalg – eller den lange udsættelse – skyldes fordomme omkring, at tandlægen skulle være meget dyr. Men interessant nok, så er prisen for det klassiske rutinetjek reguleret, så priserne er meget ens hos landets tandlæger – hvad enten du er i København eller Kolding.

Hos Teamtand tandlæge i Greve og Hundige hører man ofte, at mange tror, det er dyrere, end tilfældet var. Det er desværre den slags generelle fordom, som kan være med til at afholde borgere fra at få undersøgt deres tænder. For nogle endda igennem flere år, hvor de ikke får efterset deres tænder og mund!

Desværre er det her, at det kan begynde at blive en økonomisk hovedpine. For er man uheldig at have en mundsygdom, bliver der ikke taget hånd om den i tide, da fravalget at tandlægebesøget gør, at tandlægen aldrig får mulighed for at hjælpe.

Ligeledes kan en person gå i årevis med for usunde vaner, som tandlægen ikke får mulighed for at påpege og anbefale ud fra. F.eks. er rygning utrolig hårdt for tænderne, ligesom sodavand og et overdrevet forbrug af kaffe kan give syreskader og lave huller i tænderne. Dertil kan der være behov for rådgivning om børstevaner – f.eks. hvis en person slider på sit tandkød ved at børste for hårdt.

Når disse uvaner eller mundsygdomme får lov til at leve deres eget liv i en længere eller decideret lang periode, så er det, at der pludselig bliver behov for et større indgreb, og det er her, det kan blive økonomisk belastende.

Derfor lyder rådet: Husk de rutinemæssige kontroller hos din tandlæge. Det er ikke dyrt, og det kan spare dig for både tandpine og økonomisk hovedpine i fremtiden. SÅ husk tandlægen og hold dine tænder fine og sunde.