Hvis du er ryger, har du måske skænket tanken om et rygestop før. Hvis ikke, har du garanteret hørt fra venner og familie, at du burde stoppe. Selvom det kan virke rigtig udfordrende at begynde på at rygestop, er der mange gode grunde til at overveje det alligevel.

Når du minder dig selv om de fordele, der er ved et rygestop, vil du også blive langt mere motiveret til det.

Spar penge og få råd til det du ønsker dig

Når du ryger, kan det med sikkerhed også mærkes på din pengepung, for rygning er dyrt. Hvis du har nogle forskellige ting, som du drømmer om at spare sammen til, vil det kun tage endnu længere tid, så længe du fortsætter med at ryge. Når du kvitter cigaretterne helt, vil det i dén grad kunne mærkes på dit månedlige budget.

Hvis du ryger cirka én pakke cigaretter dagligt, svarer det til, at du bruger lige omkring 15.000 kroner om året på at ryge. Du kan motivere dig selv til et rygestop ved at overveje, hvad du ellers ville kunne få for de penge.

Undgå at skulle gå til og fra sociale arrangementer

Hvis du er til et eller andet socialt arrangement, hvor du er den eneste ryger, skal du hele tiden gå alene frem og tilbage fra arrangementet for at ryge. Hvis ikke du røg, kunne du sidde og snakke med de andre hele tiden uden at skulle gå på noget tidspunkt. Det vil både du, og dem du er sammen med, blive glade for.

Slip for en masse besvær

Når du ryger, kan det faktisk godt føre en hel del besvær med sig. For det første skal du sørge for, at du altid har dine cigaretter med dig. Hvis du glemmer at tage dem med dig, når du tager et sted hen, er du nødt til at finde et sted at købe en ny pakke. Hvis du løber tør for cigaretter uden for supermarkedernes lukketider, er du nødt til at køre rundt til diverse tankstationer og kiosker for at se, om de har åbent.

Desuden skal du altid tjekke op på, om der er nogle askebægre, de steder hvor du er. Hvis du har glemt eller mistet din lighter, skal du også have fat i noget ild på en eller anden måde. Generelt ville det være meget lettere ikke at ryge.

Gør dit rygestop lettere med en e-cigaret

Selvom der er mange gode grunde til at komme i gang, kan det stadigvæk godt være en stor udfordring. Du kan gøre det lidt lettere for dig selv ved først at skifte til en e-cigaret og derfor kvitte røgen helt. Når du bruger en e-cigaret, får du stadig den almindelige fornemmelse af at ryge, men du indtager ikke alle de samme giftige stoffer. Derfor kan det fungere som en god overgang, når du vil gå fra at være ryger til at være totalt røgfri. Du kan ovenikøbet få diverse sjove gadgets til din e-cigaret.