For mange kan det være svært at komme frem til den konklusion, at de har brug for professionel hjælp til at tackle et problem. Men når først denne beslutning er taget, så vil det være en stor lettelse.

Der er nemlig ingen skam i at få professionel hjælp fra en psykolog til at tackle en livskrise eller noget helt andet. Men hvordan finder du den rette psykolog for dig? Det kan du læse mere om her.

Find en psykolog tæt på dig

Først og fremmest er det en god idé at finde en psykolog tæt på din bopæl. Herved skal du ikke langt, når du skal til dine samtaler, hvilket kan ende med at blive en smule irriterende. Bor du eksempelvis i København, skal du kigge efter en psykolog København. Bor du et andet sted i Danmark, skal du finde en psykolog i den by, som du bor i.

Tag et kig på flere forskellige psykologer

Derudover er det en god idé, at du tager et kig på flere forskellige psykologer. Det kan hjælpe dig med at finde frem til den rette. Du bør undersøge, hvilken tilgang de enkelte psykologer bruger. 

Ydermere skal du tage et kig på, hvilke ydelser de tilbyder. Er der tale om individuel terapi, parterapi eller familieterapi? Det er vigtigt, at psykologen er erfaren inden for eksempelvis parterapi, hvis det er det, som du søger.

Døjer du med noget specifikt såsom angst, stress eller en depression, er det ligeledes en fordel, hvis psykologen har en stor erfaring med netop dette.