En skilsmisse vil altid være svær. Der er mange beslutninger, der skal tages i forbindelse med, at man vælger at blive skilt fra sin partner. Det er ikke kun beslutningen om at lade sig skille, men også hvordan man fordeler ligeligt ud af sine værdier og ejendomme. Der kommer også et andet vigtigt punkt, som er hvordan I skal forholde jer fremadrettet, hvis I har fået børn sammen.  Vi vil komme mere omkring dette i denne artikel, og de andre ting, du skal overveje i forbindelse med, at du skal skilles. 

Forældremyndigheden over jeres børn

Skilsmisser er særlig svære, når der er børn involveret. Hvis du ikke har børn, så skal du naturligvis ikke forholde dig til dette punkt. Hvis din partner og dig har børn, så skal I finde ud af, hvordan I skal forholde jer til forældremyndigheden fremadrettet. De fleste vil kunne udarbejde en fornuftig plan for, hvor børnene skal bo mest af tiden, og hvordan der skal udarbejdes en plan for besøg fremadrettet. Hvis børnene skal bo fremadrettet hos moderen, så skal I udarbejde en plan for hvornår de skal ses med deres far, og hvor ofte det kan lade sig gøre. Skal det være i weekenderne eller I hverdagene? Der skal også træffes beslutninger, såsom valg af skole eller institution. Alt dette kan I få hjælp til med en familieadvokat til skilsmisse med børn.

Fordelingen af ejendomme

Hvis I ejer flere ejendomme sammen, så skal I også have fundet ud af, hvem der skal have hvad. Det kan godt være et større projekt at gå i krig med, og det kan også ende ud i uenigheder eller værste fald skænderier. Hvis I ikke har fået lavet en ægtepagt, da I giftede jer, så kan fordelingen af dit og mit godt blive lidt af en opgave. Her skal I også henvende jer til en advokat, der kan sørge for, at I får fordelt jeres ejendomme ud blandt jer, så det er retfærdigt. Det kan også være, at I ønsker at sælge nogle ejendomme og fordele pengene ligeligt ud blandt jer begge to. Man vil typisk få en skilsmisseadvokat hver, så de kan repræsentere jer begge to, når I skal have færdiggjort skilsmissen. 

Din økonomi fremadrettet

Din økonomi vil ændre sig, når du vælger at blive skilt fra din partner. Du vil ikke længere have formuefællesskab eller hvis du er virksomhedsejer, så kan din økonomiske situation også ændre sig i forbindelse med, at du bliver skilt. Jeres formue vil blive delt op, og fordelt ligeligt ud mellem jer. Det er her, at mange ryger i totterne på hinanden. Derfor vil en advokat i København sørge for, at I begge får udarbejdet en løsning, der vil være fordelagtigt for jer begge to. Hvis du er virksomhedsejer, så kan din ægtefælle faktisk gøre krav på din del af virksomheden. Derfor skal I begge have styr på, hvordan det kommer til at se ud fremadrettet, hvis I ikke har fået udarbejdet en ægtepagt, da I blev gift.