Efterskolen kender de fleste som begreb, men hvis du ikke selv har været på en, kan det være svært at forstå, hvorfor det er så populært blandt de unge mennesker i dag.

Måske overvejer du selv, om du bør tage på efterskole, og så er det rigtig godt, at du læser med her.

En efterskole er et undervisningssted, der ligger mellem folkeskolen og gymnasiet. Derfor er de unge mennesker, som går på en efterskole, oftest mellem 14-15 år.

Efterskolerne har til formål at give eleverne et andet og bredere udgangspunkt for deres videre uddannelse, da de tilbyder en række forskellige uddannelsesforløb, hvoraf nogle er rettet mod bestemte faglige områder. Det kan for eksempel være mod film, skuespil, musik og det helt tredje og fjerde.

Efterskoler er spredt overalt i landet. Du kan tage til Jylland, Fyn, og efterskoler i sjælland.

Derfor bør du tage på efterskole efter 9. klasse

 Går du på efterskole, får du mulighed for at dykke dybere ned i de fag, du interesserer dig for, og lære mere om dem. Du vil også have bedre mulighed for at få hjælp fra lærerne, da de ofte har mere tid til at hjælpe den enkelte elev.

Det er også en god måde at få struktur på din hverdag, da du får du et skoleprogram, der er tilpasset dine behov, så du kan fokusere på at få det bedste ud af din skolegang og dit sociale liv.

Èn ting er sikkert – du kommer ikke til at kede dig.

Endelig er det også en god måde at få nye venner. På efterskole møder du mange andre unge, der også har interesse for de samme ting som dig. Dette giver mulighed for at skabe stærkere venskaber, da I allerede som udgangspunkt har det samme interessefelt.